• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 15 Tetor 2019, 21:08:33.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Britanikja Daily Star: Regjimi i Iranit ‘po përgatitet për luftë’ me qytete raketash të fshehura nën beton

Shkruar nga Mohammad Sadat Khansari më 14 tetor 2019.

Regjimi iranian po i intensifikon përgatitjet për luftë në bazat e tij nëntokësore të raketave, të cilat janë të fshehura nën pesë shtresa betoni, raporton britanikja Daily Star.

Këshilli Kombëtar i Rezistencës së Iranit (NCRI) ka siguruar për Daily Star imazhe të paekspozuara më parë ku shfaqen vendndodhjet e raketave të regjimit të cilat janë të shpërndara nëpër Iran.

Britanikja Daily Star: Regjimi i Iranit ‘po përgatitet për luftë’ me qytete raketash të fshehura nën beton

Autor:Aladdin Touran

Raportim nga PMOI/MEK

Iran, 14 tetor 2019—Të dielën, studentët e Universitetit Amir Kabir të Teheranit mbajtën demonstratë në kampusin Farabi në protestë ndaj politikave të administratës së universitetit dhe kostove të paligjshme që u vihen nga menaxherët e universitetit. Pavarësisht se studentët kaluan me orë të tëra në protestë, autoritetet e universitetit nuk iu përgjigjën kërkesave të tyre.

Iran: Punëtorët në Arak, Shush zhvillojnë protesta & greva

Protest rally of Azarab employees in Arak, western Iran (file photo)
 

Raportim nga PMOI/MEK

Iran, 13 tetor 2019—Punonjës të fabrikës Azarab në qytetin Arak të Iranit perëndimor mbajtën një tubim në njërin prej shesheve të qytetit të dielën më 13 tetor, për të protestuar ndaj faktit që statusi i tyre i punësimit ka mbetur pezull dhe ndaj kushteve të këqija të jetesës. Këta punëtorë kanë shpallur një afat një javësh për zyrtarët e regjimit që ta finalizojnë statusin e aksionerit kryesor të fabrikës së tyre, i cili është banka shtetërore Keshavarzi (Bujqësi).

Mbështetësit e MEK përkujtojnë viktimat e masakrës së 1988-ës në shtete të ndryshme

Londër-Mbështetësit e MEK nderojnë viktimat e masakrës së 1988-ës përpara parlamentit britanik

Raportim nga PMOI/MEK

Europë, 13 tetor 2019—Në Ditën Botërore Kundër Dënimit me Vdekje, mbështetësit e Organizatës së Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI/MEK) mbajtën ceremoni në Mbretërinë e Bashkuar e në Hollandë, dhe përkujtuan viktimat e një ekzekutimi masiv të të burgosurve iranianë.

Kushtet humanitare përkeqësohen në burgjet e Iranit

Kushtet e rënda të burgjeve në Iran

Iran, 12 tetor 2019—Raportet që vijnë nga brenda Iranit flasin për rritje të presionit kundër të burgosurve iranianë dhe për përkeqësim të kushteve humanitare e të të drejtave njerëzore brenda burgjeve të Iranit. Muajt e fundit, regjimi ka përdorur masa të ndryshme për të shkaktuar frikë në shoqëri dhe për t’i shkurajuar njerëzit nga pjesëmarrja në protestat që vazhdojnë në pjesë të ndryshme të Iranit.

EDITORIAL: Frikërat Plotësisht të Justifikuara të Khamenei-t

Publikuar më 11 tetor 2019.

Javën e shkuar, Lideri Suprem i regjimit iranian Ali Khamenei theu heshtjen e tij 40-ditëshe lidhur me krizat që kanë pllakosur regjimin e tij.

Në një takim me komandantët e Gardës Revolucionare (IRGC) terroriste më 2 tetor, Khamenei u shpreh “plotësisht i kënaqur” nga veprimet e tyre dhe i quajti ata si “fëmijët e dashur” të tij.

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.