• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Hene 17 Qershor 2019, 13:31:55.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Nigerianët protestojn nderhyrjen e regjimit Iranian

Premte , 04 Mars 2016

Protestuesit Nigerian në Abuja duke përfshirë dhe klerikët, të drejtat e njeriut dhe organizata e shoqërisë civile të Enjten kan shprehur zemërimin e tyre ndaj ndërhyrjes së regjimit iranian në punët e brendshme të vendit të tyre.

Maryam Rajavi: Të gjitha fraksionet e regjimit iranian ndajnë interesa të përbashkëta për shtypje, terrorizmin dhe plaçkitjen e pasurisë publikeNË NJE TAKIM NË PARLAMENTIN EUROPIAN


Maryam Rajavi: Të gjitha fraksionet e regjimit iranian ndajnë interesa të përbashkëta në shtypje, terrorizmit dhe plaçkitjen e pasurisë publike; dhe zgjedhjet e rreme nuk të çojë në modernizim.
Me paratë që merrë nga Perëndimi, pas heqjes së sanksioneve, regjimi iranian blen armë të avancuara për të Asadit për të masakëruar popullin e Sirisë dhe për të dërguar valët e refugjatëve në Perëndim

Pretendimi qesharak i regjimit Iranian për pjesëmarrjen 60 përqind në zgjedhjet e rreme

E djelë, 28 Shkurt 2016 

Maryam Rajavi: Ndikimi i tërheqjes në programin bërthamor të pasqyrohet shqetësues në bilancin e brendshëm të teokracisë në pushtet
I gjithë regjimi ishte humbës i zgjedhjeve; ashtu si krizat e brendshme që përkeqësohet ashtu dhe vargu i popullsisë përshkallëzohet, mullahët inç janë më afër rënies së tyre
NCRI - Pas një farse, që bazohet në "zemrën e ndjerë dhe besnikërisë praktike" në velayat-e faqih (rregulli absolut klerike), dhe thjesht një zgjedhje mes fraksioneve shtypëse dhe të korruptuara të regjimit që arriti të privojë popullin iranian dhe sovranitetin e tyre, regjimi klerikal është si në një gënjeshtër qesharake dhe astronomike me më shumë se 60 për qind të votuesve (33 milionë sipas shifrave zyrtare) kanë hedhur votat e tyre.

IRAN: Maryam Rajavi i drejtohet Konferencës së Parisit në prag të Ditës Ndërkombëtare të Gruas 2016

Maryam Rajavi: Me pjesëmarrje aktive dhe të barabartë të grave në lidershipin politik, ne do të kthehemi në këtë shekull në epokën e emancipimit të grave

• Zgjedhjet e regjimit iranian ishte një konkurs në mesin e zyrtarëve në pushtet dhe ish-përgjegjës për ekzekutimet, tortura dhe eksportin e terrorizmit
• Pjesëmarrësit vuri në dukje shembullin e suksesshëm të Rezistencës iranian në realizimin e barazisë dhe të rolit të gruas si pionier. Ata theksuan se me solidaritetin dhe unitetin e veprimit, gratë mund të luajnë një rol vendimtar kyç në luftën kundër fundamentalizmit dhe realizimin e barazisë
NCRI - Të shtunën, më 27 shkurt, 2016, në prag të Ditës Ndërkombëtare të Gruas, një tubim të madh me titull "premtojmë për Barazinë: Gratë United kundër fundamentalizmit" u mbajt në praninë e Maryam Rajavi iranian Rezistenca presidenti i zgjedhur dhe a numri i personaliteteve politike, intelektualë, personalitete të shquar dhe aktivistë të lëvizjes barazisë nga 26 vende dhe katër kontinente.
Në fjalën e saj në konferencë, znj Rajavi drejtuar zgjedhje false të regjimit iranian duke thënë se ajo që u mbajt dje nuk ishte një zgjedhja e përfaqësuesve të popullit. Kjo ishte një konkurs mes zyrtarëve në pushtet dhe ish-përgjegjës për tortura, ekzekutimin dhe eksportin e terrorizmit; diçka që prishur mitin e moderimit të regjimit.

Amnesty International :Tortura dhe ekzekutimet vazhdojnë në Iran

Mërkurë, 25 Shkurt 2016

Autoritetet në Iran kanë "cunguar rëndë të drejta dhe lirinë e shprehjes, organizimit dhe tubimit, duke arrestuar dhe burgos gazetarët, mbrojtësit e të drejtave të njeriut, sindikalistët dhe të tjerët të cilët kanë shprehur mospajtim, me akuza të paqarta dhe tepër banale", tha Amnesty International në vjetore të saj raportuar mbi shkeljet e të drejtave të njeriut në Iran.

Ish- Amb i SHBA- së: Zgjedhjet në Iran jan një mashtrim.

E Martë, 23 Shkurt 2016 


Teokracia e tmerrshme që Ajatollahët e drakoniane i kanë imponuar iranianëve nuk mban asnjë ngjashmëri me një sistem demokratik, thotë Kenneth Blackell, ish ambasador i SHBA-së në Komisionin e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut.

Iran: I burgosuri politik vazhdon grevën e urisë

E Dielë, 21 Shkurt 2016

E Dielë ,me 20 shkurt , 2016 shënoi ditën e 21 të grevës së urisë nga Mohammad Ali Taheri, një i burgosur i ndërgjegjshëm në burgun famëkeq Evin të Teheranit.
Taheri ka filluar grevën e tij të urisë më 30 janar derisa të lirohet pa kushte pasi kreu dë nimin e tij 5 vjet pas hekurave.

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.