• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Premte 16 Gusht 2019, 17:06:26.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Dhoma e Sh.B.A- së voton ndalimin e blerjes së Ujit të rëndë nga regjimi Iranian

E Enjte, 26 Maj 2016

Dhoma e Përfaqësuesve të Shteteve të bashkuara votoi të mërkurën për të penguar qeverinë e SH.B.A. për blerjen e ardhme të ujit të rëndë nga regjimi i Iranit, duke ndërprer paktin bërthamor me Teheranin.
Të mërkurën në mbrëmje 168 nga 251 vota erdhen per amendim nga Republika e Florida, Rep. DeSantis për një projekt-ligj financimi për Departamentin e Energjisë.

44 - Vjetori i martirëve, themelues të PMOI’s në Iran

E Martë, 24 Maj 2016 11:36

NCRI - E marta shënoi 44-vjetorin e martirizimit të themeluesve të grupit kryesor opozitar të Iranit, Organizata Popullore Mojahedin në Iran (PMOI), nga regjimi i Shah. Një vështrim pas mbi themeluesit e PMOI hedh dritë mbi pikëpamjeve ideologjike të organizatës.
PMOI, ose muxhahidin-e Khalq (MEK), u krijua më 6 shtator, 1965, nga Mohammad Hanifnejad, Said Mohsen, dhe Ali-Asghar Badizadgan. Të gjithë inxhinierët, kishin qenë më parë anëtarë të Lëvizjes Çlirimtare (e njohur edhe si Lëvizja e Lirisë), e krijuar nga Medhi Bazargan në Maj 1961.

Iranianët në Kanada protestuar kundër ekzekutimeve në Iran

E Hënë, 23 Maj 2016 17:38
NCRI - Iranianët në Kanada kanë mbajtur një protest gjatë fundjavës duke denoncuar shkeljen e të drejtave të njeriut në Iran dhe duke i bërë thirrje qeverisë kanadeze dhe kërkon përmirësim dhe bazazi në lidhje me regjimin iranian për të ndalur ekzekutimeve në Iran.

Regjimi nis fushatën mbi antenat satelitore në kryeqytetin e Iranit

E Shtunë 21 Maj, 2016

NCRI - Regjimi i mullahëve 'ka nisur një fushate e re mbi kryeqytet iranianët mbi satelitët e televizioneve, u ndaluan nga autoritetet fondamentaliste
Forcat shtypës të regjimit të sigurimit shtetërore (policia) të premten ka kryer hedhjen poshtë të rretheve në Teheranin lindore, duke hedhur poshtë pjatat satelitore nga çatitë.

Dy Baluchis të rinj u vranë nga agjentët e inteligjencës së regjimit të Iranit

E Premte, 20 Maj 2016

NCRI - Regjimi famëkeqe i Iranit dhe Ministria e Inteligjencës dhe Sigurisë (MOIS) javën e kaluar vranë me gjakftohtësi dy Baluchis të rinj iranian njëri prej të cilëve ishte ende i mitur, në bazë të informacioneve të marra nga provinca jug-lindore e Iranit e Sistan dhe Baluchistan.

ADhoma e SH.B.A –së: Komiteti i Punëve të Jashtme kalon rezolutën për Kampin e Lirisë

E Enjte, 19 Maj 2016

NCRI –Dhoma e përfaqësueseve të Komitetit të Punëve të Jashtme të Shteteve të Bashkuara të mërkurën miratoi njëzëri dhe referoi në dhomën e fjalimeve një rezolutë dypartiak që bënë thirrje për "sigurinë" e anëtarëve të grupit kryesor iranian opozita Organizata Popullore Mojahedin e Iranit (PMOI ose MEK) jetojnë në Kampin e Lirisë, Irak. Kjo ishte zgjidhja e parë e këtij lloji.

Iran: Protestat e studentëve, punëtorëve dhe tregtarët në Teheran, Gjilan, Karaj, Piranshahr dhe Yasuj

E Mërkurë, 18 Maj 2016 


NCRI - Raportet nga Irani dhe disa prej protestave të fundit të anti-regjimit:
Studentët e universitetit protestojnë në Yasuj
Yasuj (Iran qendrore), 17 maj - Një grup studentësh të Universitetit Yasuj mbajti një protestë pas zbulimit të buburrecat në ushqimin e studenteve femra. Protestuesit thërrisnin: "Menaxher i paaftë ! Të jap dorëheqjen ! Të japë dorëheqjen!"

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.