• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 15 Tetor 2019, 21:08:33.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Kryeministri Edi Rama: Shqipëria Ka Vepruar me Vendosmëri Kundër Veprimtarive të Paligjshme të Regjimit Iranian

Në fjalimin e tij në Asemblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara të premten më 27 shtator 2019, Kryeministri shqiptar Edi Rama vuri theksin tek veprimtaritë e paligjshme dhe destabilizuese të regjimit iranian, duke përfshirë komplotet e tij kundër anëtarëve të grupit kryesor të opozitës iraniane, Organizatës së Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI, Mujahedin-e Khalq ose MEK), të cilët banojnë në Ashraf 3 të Shqipërisë.

IRAN: Në Përvjetorin e Kryengritjes së 27 Shtatorit, u Është Vënë Flaka Simboleve dhe Qendrave Represive të Regjimit në Qytete të Ndryshme

Në përvjetorin e kryengritjes së 27 shtatorit 1981 në Teheran, të rinjtë rebelë u vunë flakën posterave të mëdhenj të Khomeini-t, Khamenei-t dhe disa bazave të Gardës Revolucionare (IRGC) dhe Bassij në qytete të ndryshme nëpër Iran nga 22 shtatori deri më 27 shtator 2019. Të rinjtë ngjitën gjithashtu fotografi të Lidershipit të Rezistencës Iraniane nëpër mure e mbikalime të qyteteve të ndryshme, si dhe tabela me sllogane anti-qeveritare si Vdekje Khamenei-t, Rroftë Liria dhe Demokracia, si dhe Liri me Maryam Rajavi-n.

Iranianët i Thonë Jo Rouhani-t për të Dytën Ditë Jashtë OKB-së

 

Mbështetësit iraniano-amerikanë të grupit kryesor të opozitës iraniane, Organizatës së Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI, Mujahedin-e Khalq ose MEK) u grumbulluan të mërkurën më 25 shtator për të dytën ditë në New York jashtë Kombeve të Bashkuara duke thirrur “Jo Rouhani-t” e duke shprehur kundërshtimin e tyre të plotë ndaj regjimit të mullahëve që sundojnë Iranin.

Një Vështrim mbi Historikun e Ministrit të Jashtëm të Regjimit Iranian, Javad Zarif

 

Në New York City po zhvillohet aktualisht Asembleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, ku krerët e shteteve anëtare do të marrin pjesë në diskutime dhe do të mbajnë fjalime. Fatkeqësisht, NYC dhe qytetarët e tij, të cilët kanë qenë viktima të terrorizmit, detyrohen të mirëpresin e të dëgjojnë sunduesit e sponsorit më të madh shtetëror të terrorizmit; Presidentin e regjimit iranian Hassan Rouhani dhe Ministrin e tij të Jashtëm Mohammad Javad Zarif.

Tubim nga Mbështetësit e Opozitës Iraniane MEK, tek OKB në New York

Mijëra iraniano-amerikanë u grumbulluan jashtë Kombeve të Bashkuara në New York të martën më 24 shtator, për të dënuar praninë e Presidentit të regjimit iranian në Asemblenë e Përgjithshme të OKB-së dhe për t’i dhënë jehonë zërit të miliona njerëzve në Iran të cilët kërkojnë ndryshim regjimi.

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.