• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Merkure 21 Gusht 2019, 13:53:25.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Iran: 43 ekzekutime në 9 ditë

NCRI- Pas negociatave bërthamore të dështuara dhe rritje të paparë e çmimit për bukën, fashizmi fetar në pushtetin e Iranit ka rritur ekzekutimet në mënyrë masive për çrrënjosjen e kryengritjes sociale. Me ekzekutimin e 18 të burgosurve më 2 dhjetor, numri i ekzekutimeve nga 24 nëntor - 2 dhjetor ka arritur në 43 dhe këto kanë qenë kryesisht të fshehta. Disa ekzekutimet të regjistruara në këtë periudhë janë si më poshtë

Regjimi i Iranit instalon njesi anti-PMOI (MEK) ‘stacion të shërbimit të fshehtë’ në Shqiperi

Regjimi Iranian krijon një 'stacion të shërbimit të fshehtë "në ambasadën e regjimit në Shqipëri kundër anëtarëve PMOI dhe banorët te Camp Liberty.

NCRI - Regjimi iranian ka krijuar një "stacion shërbimit të fshehtë" në ambasadën e saj në Shqipëri për të vepruar kundër anëtarëve të opozitës iraniane, Organizates se luftetareve per popullin Iranian (PMOI / MEK) dhe banorëve te Camp Liberty te cilët jane vendosur atje.

Irani: Regjimi mullahëve pranon se 3000 gra në Teheranit flenë në rrugë:

 

Në një statistikat tronditëse, Rahmatollah Hafezi, një zyrtar i Komunës Teheran, pranoi se ka 3.000 gra që flenë vetëm në rrugëve të Teheranit. Sipas Reza Jahangiri, një tjetër zyrtar të komunës së Teheranit, mosha mesatare e këtyre grave ka rënë në 17-18 vjet. Ai deklaroi se arsyeja për rritjen e numrit të grave të cilët flenë në rrugë është për shkak të përhapjes së varësisë.

Maryam Rajavi: Regjimi Iranian rekorde të tëmerrshme të drejtave të njeriut duhet të referohen në Këshillin e Sigurimit të OKB-së

Të dhënat tmerrshëm të drejtave të njeriut të regjimit duhet t'i referohen Këshillit të Sigurimit

Znj. Maryam Rajavi, Presidentjae sapozgjedhur e Rezistencës Iranian, pershendeti Asamblen e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara Komiteti i Tretë Miratimi i censurimit të rezolutës 61 të hkeljeve flagrante dhe sistematike të të drejtave të njeriut në Iran. Kjo rezolutë nuk lë asnjë dyshim se të dhënat e tmerrshme të drejtave të njeriut të regjimit klerikal duhet të referohet në Këshillin e Sigurimit për miratimin e masave detyruese dhe ndëshkuese dhe se ata që janë përgjegjës për 120.000 ekzekutimet politike duhet të përballen me drejtësinë, "tha ajo.

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.