• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Enjte 19 Shtator 2019, 15:47:15.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Iran: 14 persona duke përfshirë 4 femra jane varur në ditën e Vitit të Ri

NCRI – Udheheqja e diktatures fetare në Iran ka varur të paktën 14 të burgosur në ditën e Vitit të Ri në disa burgje në katër qytete në Iran.

Një grup prej katër grash janë varur në burgun Shahab në qytetin e KERMAN (Iranin jugor). Dy të burgosur janë varur në qytetin e Bandar Abbas.

Obama nenshkruan dekretin per mbrojtjen e dizidenteve iranian ne Kampin Liberty

Kongresi i bën thirrje qeverisë së SHBA-se për të hetuar përdorimin e armëve dhe trajnimeve amerikane per vrasjen e anëtarëve të opozitës iraniane, PMOI (MEK) në Irak.

Një akt i miratuar nga Kongresi i Shteteve të Bashkuara dhe Senati, i cili ben thirrje për mbrojtjen dhe sigurinë e banorëve të Kampit Liberty në Irak ,është nënshkruar nga Presidenti Barak Obama. Dekreti qeveritar i cili u miratua si ligj më 16 dhjetor dhe ve ne levizje qeverinë amerikane për ti kërkuar raporte komitetetit te Kongresit qe detajojne hapat e ndërmarra për të adresuar gjendjen e vështirë dhe nevojat e risistemimit të disidentëve iranianë në Kampin Liberty.

Rezistenca Iranian mirëpret Traktatin e Armëve të Tregtisë, bën thirrje për ndalimin e transferimit të armëve tek mullahët

Transferimi i armëve në Irak duhet të ndalet derisa siguria e refugjatëve iranian në Kampin e Lirisë dhe civilëve të tjerë të pafajshëm të jetë e garantuar.
NCRI - Rezistenca Iranian mirëpret zbatimin e Traktatit e Tregtisë Globale së Armëve, si një hap i rëndësishëm drejt paqes dhe sigurisë globale dhe u bën thirrje palëve shtetërore që menjëherë të ndalojnë transferimin e armëve, pjesët e armëve dhe komponentë të mullahëve në pushtetin e Iranin dhe kërkon ndalimin e shitjes ose të transferimit të armëve në Irak derisa të garantohet siguria e anëtarëve të opozitës Iraniane në Kampin e Lirisë, si dhe civilëve të tjerë të pafajshëm.

Përshëndetja e Maryam Rajavi për Krishtlindje dhe Vitin e Ri - 2015

Miq dhe mbështetës të popullit të Iranit dhe Rezistencës iraniane,

Unë dua të përfitoj nga ky rast për t’ju uruar ju dhe familjet tuaja gëzuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri. Uroj qe Krishtlindjet të sjellin me vete frymën e paqes, solidaritetit dhe tolerancës kur njerëzit nga e gjithë bota vijnë së bashku për të festuar fitoren e dashurisë mbi urrejtjen, hakmarrjen dhe agresionin.

OKB-ja dënon shkeljet e të drejtave të njeriut në Iran

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (APKB) të enjten goditi shkeljet e të drejtave të njeriut nga regjimi iranian.Rezoluta kritikon përdorimin nga regjimi iranian te dënimeve çnjerëzore, duke përfshirë rrahjet me kamzhik dhe gjymtimet, dhe përdorimin e dënimit me vdekje kundër të rinjve nën moshën 18.

Maryam Rajavi: Perëndimi duhet të tregojë vendosmërinë për të ndaluar Iranin nga marrja bombë bërthamore

Maryam Rajavi: Perëndimi duhet të tregojë vendosmërinë e nëse ajo është e mundur të ndaloj regjimin iranian nga marrja bombë bërthamore

Bashkëpunimi me regjimin iranian nën flamurin e luftimit ISIS nuk është një zgjidhje, por një recetë për katastrofë

Presidentja e zgjedhur e Rezistencës Iranian Maryam Rajavi tha në një konferencë në Parlamentin Evropian të mërkurën, 10 dhjetor "Perëndimi duhet të tregojë vendosmërinë për të ndaluar Iranin nga marrja bombën bërthamore."

Ajo theksoi se: "Ky program bërthamor nuk gëzon asnjë legjitimitet në sytë e popullit iranian. Sipas shifrave të qeverisë, 12 milionë njerëz iranian janë duke vuajtur nga uria. Ata nuk duan që ky program të vazhdoj..."

Iran: Katër të burgosur të varur në Ditën e të Drejtave të Njeriut

Që kur Hassan Rouhani u bë president mbi 1200 persona janë ekzekutuar në Iran

NCRI – Tortura dhe varjet e të burgosurve në Iran vazhduan edhe në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, 10 Dhjetor. Katër të burgosur janë varur në qytetet e Karaj dhe Qazvin përfshirë këtu një grua dhe një qytetari të Afganistanit. Të paktën 55 të burgosur janë ekzekutuar gjatë 17 ditëve të kaluara.

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.