• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 07 Dhjetor 2019, 21:01:04.
Çështja kryesore

Ngushëllime popullit dhe qeverisë së Shqipërisë për katastrofën e tërmetit

Multimedia
Publications
Top issue
Slider
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

IRAN: Kryengritje nga Populli i Ahvaz, Shadegan dhe Kut-E Abdollah


Në Ahvaz, Shadegan dhe Kut-E Abdollah kanë shpërthyer protesta pasi një poet i ri e i famshëm anti-regjim u vra në mënyrë të dyshimtë nga forcat e regjimit- 11 nëntor 2019

Publikuar më 11 nëntor 2019.

Mbrëmë dhe sot, më 10 dhe 11 nëntor, banorët e Ahvaz, Shadegan dhe Kut-e Abdollah (në provincën jug-perëndimore Khuzestan), u lëshuan nëpër rrugë për të protestuar kundër vrasjes së dyshimtë të një poeti nga Ahvaz, Hassan Heidari.

Të Zemëruar nga Inflacioni, Çmimet e Larta, Njerëzit Protestojnë Kundër Rouhani-t në Yazd, Përshkallëzohen Grindjet Brenda Rrethit Sundues


Njerëzit e zemëruar në qytetin Yazd (të Iranit qendror) thërrasin: “Inflacion, çmime të larta, përgjigju Rouhani,” gjatë fjalimit të Rouhani-t në Yazd. 10 nëntor 2019

Publikuar më 11 nëntor 2019.

Presidenti i regjimit iranian Hassan Rouhani u ndesh me zemërim e përbuzje ndaj diktaturës në pushtet gjatë vizitës së tij në Yazd të Iranit qendror.

Fjalimi i tij në qytet u ndërpre vazhdimisht nga njerëzit e zemëruar për shkak të inflacionit e çmimeve të larta. “Inflacion, çmime të larta, përgjigju Rouhani,” “gënjeshtar, gënjeshtar,” dhe “lëri çështjet dytësore, zgjidh problemet kryesore,” thërriste turma.

Dashamir Shehi, Deputet dhe kryetar i LZHK viziton Ekspozitën e Krimeve të Regjimit Iranian në Ashraf-3 në Shqipëri

Dashamir Shehi, Deputet dhe kryetar i LZHK viziton Ekspozitën e Krimeve të Regjimit  Iranian në Ashraf-3 në Shqipëri

Ky nuk është thjesht një krim, por një Gjenocid

Më 6 nëntor, z. Dashamir Shehi, kryetar i Lëvizjes për Zhvillim Kombëtar dhe z. Shkëlqim Garushi, anëtar i kësaj lëvizjeje dhe ish drejtori i përgjithshëm i Bashkisë Tiranë, vizituan Muzeun dhe Ekspozitën e Historisë Iraniane dhe 40 viteve të krimeve të mullahëve kundër popullit iranian dhe Muxhahedinëve.

MARYAM RAJAVI: Nga IRANi në IRAk e Liban, po shohim që regjimit të mullahëve po i afrohet vdekja

Komentet e Maryam Rajavi-t në takimin me zyrtarë të zgjedhur francezë

Një grup personalitetesh e zyrtarësh të zgjedhur të Francës morën pjesë në një mbledhje në Auvers-sur-Oise të enjten, më 7 nëntor 2019, ku u takuan me Maryam Rajavi-n. Ata diskutuan disa nga çështjet politike më të rëndësishme të ditës për sa i përket Iranit dhe situatës së regjimit të mullahëve në Iran dhe në Lindjen e Mesme. Në një pjesë të fjalimit të saj në këtë takim, Maryam Rajavi tha:

IRAN: Tubim Proteste nga Pensionistët në Teheran, Sulm i Dhunshëm nga Forcat Represive


10 nëntor 2019, një numër i madh pensionistësh zhvilluan tubime jashtë Majlis (Parlamentit) të regjimit

Publikuar më 10 nëntor 2019.

Sot, të dielën më 10 nëntor 2019, një numër i madh pensionistësh organizuan tubime jashtë Organizatës së Buxhetit dhe Planifikimit dhe Majlis (Parlamentit) të regjimit, për të shprehur protestën e tyre lidhur me kushtet e tmerrshme të jetesës dhe pamjaftueshmërinë e pensioneve të tyre. Shumë pensionistë kishin ardhur nga provinca të tjera të vendit.

Protestuesit në Gjenevë Bëjnë Thirrje që t’u Jepet Fund Tre Dekadave të Pandëshkueshmërisë për Liderët e Regjimit Iranian

Mbështetësit e MEK në Zvicër bëjnë demonstratë jashtë Zyrave Qendrore Europiane të OKB-së – 8 nëntor 2019

Më 8 nëntor 2019, mbështetës të grupit kryesor të opozitës iraniane Organizatës së Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI), grup i njohur gjithashtu si Mujahedin-e-Khalq (MEK), organizuan një demonstratë përpara zyrës së Kombeve të Bashkuara në Gjenevë, ku po zhvillohej Rishikimi Periodik Universal i Iranit.

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.