• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 26 Mars 2019, 12:51:51.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Mini Raporti i së Martës për Iranin – 19 Mars 2019

 

 • Në Përgjigje ndaj Rouhani-t, Hook Thotë se Populli Iranian Do Vende Pune

Brian Hook, Përfaqësuesi Special i SHBA-së për Iranin, i është përgjigjur Presidentit të Iranit, Hassan Rouhani, i cili i ka thënë popullit iranian që “t’i mallkojnë” ata që kanë shkaktuar krizën aktuale ekonomike në Iran.

Iran: Viti i Ri Festohet në Varfëri

Situata ekonomike në Iran po bëhet gjithnjë e më e vështirë për popullin. Gjatë muajve të kaluar, kemi marrë raporte nga brenda vendit rreth masave të dëshpëruara që po marrin njerëzit. Pronarët e dyqaneve dhe tregtarët e kanë të vështirë t’ua shesin artikujt popullsisë vendase për shkak të rënies së madhe të fuqisë blerëse.

Ish Ministri i Jashtëm Italian: Thirrje për Hetim mbi Masakrën e MEK-ëve në 1988-ën në Iran

Një ish Ministër i Jashtëm i Italisë e ka qortuar Perëndimin për faktin se nuk i merr në konsideratë abuzimet flagrante ndaj të drejtave të njeriut gjatë presidencës së Hassan Rouhani-t, veçanërisht ndaj anëtarëve të grupit të Rezistencës Iraniane, Organizatës Muxhahedine të Popullit të Iranit (PMOI/MEK), gjë që është bërë veçanërisht e dukshme nga emërimi së fundmi i Ebrahim Raisi-t si Kryetar i Gjyqësisë Iraniane.

Të paktën katër qytete në Iran raportojnë protesta të reja

 

Ndërkohë që i afrohemi Nowruz-it, Vitit të Ri të kalendarit iranian, njerëz nga të gjithë sektorët e shoqërisë iraniane po zhvillojnë protesta për të kërkuar rrogat e vonuara, në mënyrë që të sigurojnë të paktën një pjesë të nevojave të familjeve të tyre.

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.