• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Hene 18 Nentor 2019, 19:18:45.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Maryam Rajavi: Janë sprapsur skemat dhe komplotet për të shkatërruar dhe asgjësuar  PMOI-in / MEK-un.

E hënë, 12 September 2016

 NCRI - Sipas një artikulli të shkruar nga Adele Nazarian, të shfaqur në 11 shtator në breitbart.com., anëtari  i fundit i PMOI Anëtarëve la Kampin e Lirisë për në Shqipëri. Këtu është historia:

Të premten, 280 anëtarët e mbetur të muxhahedinëve-e-Khalq (MEK) - e njohur gjithashtu si Organizata Popullore muxhahedinëve të Iranit (PMOI) - të cilët ishin të vendosur në Kampin Liria (Hurriya) në Irak u zhvendosën në Shqipëri, duke mbyllur kështu zyrtarisht kampin i cili ishte një vend strehimi për disidentët kundër regjimit iranian që nga vitet 1980.

Stampa Email

Përfundimi i suksesshëm i risistemimin të banorëve të Kampit të Lirisë nga Iraku në Evropë

E Premte, 09 shtator 2016

Dështimi i planit për të arrestuar zyrtarët e PMOI-t dhe për të nisur sulme me raketa kundër Kampit të Lirisë
Njëkohshëm me thirrjet në rritje që kërkojnë drejtësi për 30,000 të burgosurit politikë të masakruar, transferimi i sukse sshëm i anëtarëve të PMOI-t hap një kapitull të ri për popullin iranian dhe Rezistencën.

Stampa Email

Iran: Pas konferencës së Parisit, Këshilli i lartë i sigurisë Kombëtar ka intensifikuar rrethimin e Kampin të Lirisë

E Premte, 15 Korrik 2016
Sipas raporteve të marra në brendësi të regjimit iranian, pas konferencës massive të Rezistencës iraniane në Paris që gëzonte mbështetje të gjerë brenda dhe jashtë Iranit, Këshilli më i lartë i sigurisë Kombëtar të regjimit (SNSC) ka vendosur të rrisë presionin ushtruar mbi Organizatën Popullore Mojahedin të Iranit (PMOI / MEK) dhe Rezistencën iraniane, sidomos ndaj banorëve të Kampin të Lirisë në Irak.

Stampa Email

British lawmakers condemn rocket attack on Camp Liberty

Monday, 04 July 2016

Press Release
British MPs call for international protection for Camp Liberty following the 5th missile attack
Camp Liberty, the residence of members of Iran's democratic opposition, the PMOI, near Baghdad's International Airport, came under a heavy missile attack on Monday, July 4, at 20:35 local time. Parts of the camp was destroyed in the subsequent fire and several camp residents were injured.

Stampa Email

Dorëzimi i karburantit, ushqimeve dhe ilaçeve në Kampin e Lirisë është penguar për të katern ditë

E Enjte, 30 Qershor 2016

E Enjte, 30 Qershor, 2016 për të katërën ditë radhazi, Komisioni Qeveritar e ngarkuar për të shtypur banorët e Kampit të Lirisë ka penguar hyrjen e cisternave që transportojnë karburant dhe vaj për gjeneratorët dhe kamioni që mbante lëndët ushqimore, produkte higjienike dhe ilaçe për Kampin e Lirisë. Ata kanë kthyer depozitat dhe kamionët pasi i ndaluan për disa kohë. Kjo masë çnjerëzore e cila ka filluar që nga 27 qershor, shumë shpejt do të krijojë një krizë në Kamp.

Stampa Email

Lord Maginnis - Të drejtat e njeriut në Shqipëri në praktik

E Mërkurë , 10 Mars 2016

Shqipëria duhet të lavdërohet për veprimtarinë e saj praktike në skenën ndërkombëtare në drejtim të parandalimit të një katastrofe humanitare për mijëra kundërshtarë të regjimit iranian në Irak, shkroi të mërkurën Lord Maginnis i Drumglass.

Stampa Email

Komiteti italian Helsinkit për të drejtat e njeriut mbështet qëndrimin e Shqipërisë drejt disidentëve iranianë, dënon fushatën demonizues të Teheranit

ROME, 4 Mars,2016 /PRNeësëire/ --

Çështja e disidentëve iranianë që jetojnë në kampin e Liris, Iraku është një çështje e ngutshme humanitare që meriton vëmendjen tonë të menjëhershme. Ata kanë qenë objekt i disa sulmeve vdekjeprurëse nga terroristët të lidhur me regjimin iranian dhe forcave irakiane të sigurisë gjatë qëndrimit të kryeministrit Nouri al-Maliki, duke rezultuar 140 të vrarë dhe mbi 1300 të plagosur. Sulmi i fundit mbi këto refugjatë u zhvillua më 29 tetor 2015, duke rezultuar me vdekjen e 24 prej tyre. Në këtë drejtim përpjekjet e qeverisë shqiptare për të pritur disidentët iranianë janë të lavdërueshme.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.