• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Hene 19 Gusht 2019, 06:43:52.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Editorial: Dilema Bërthamore e Khamenei-it

Të hënën, Lideri Suprem i regjimit iranian iu përgjigj më në fund vendimit të SHBA për t’u tërhequr nga marrëveshja bërthamore e Iranit.

Komentet e Ali Khamenei-it erdhën gati katër javë pasi Presidenti Trump shpalli se SHBA nuk do të ishte më pjesë e Planit të Përbashkët të Veprimit (JCPOA), dhe pasi liderët europianë nuk mundën t’i ofronin garanci regjimit se sanksionet amerikane nuk do të ndikonin në marrëdhëniet e tyre tregtare.

Stampa Email

Pjesë e Fjalimit të Presidentit të SHBA mbi Marrëveshjen Bërthamore të Iranit

 

Sot, dua ta përditësoj botën mbi përpjekjet tona për të parandaluar krijimin e një arme bërthamore nga Irani.

Regjimi iranian është shteti kryesor sponsorizues i terrorizmit. Ai eksporton raketa të rrezikshme, ndez konflikte në Lindjen e Mesme, dhe mbështet militantët dhe përfaqësuesit e terrorizmit si Hezbollah, Hamas, Talebanët dhe Al Qaeda.

Stampa Email

Iranianët e mërguar kërkojnë ndryshimin e regjimit teksa afati bërthamor po afrohet

 Kongresi vazhdon të peshojë propozime masash të ndryshme që kanë për qëllim të rrisin presionin ndaj konglomeratit të sjelljeve agresive të Iranit, duke përfshirë programin e tij të raketave balistike. (AP)

 

Komuniteti ndërkombëtar është i varur në fije të perit teksa data 12 maj, afati i marrëveshjes bërthamore të Iranit po afrohet. Përkrahësit e marrëveshjes, të njohur më përpara si  Plani i Përbashkët i Veprimit (JCPOA), vazhdojnë të deklarojnë se po të mos ekzistojë kjo marrëveshje, do të ketë një luftë të re në Lindjen e Mesme.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.