• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 07 Dhjetor 2019, 21:01:04.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

U.S. Lideret e komisionit të punëve të jashtme janë të zhgënjyer nga vota e OKB-së për marrëveshjen nukleare

Përfaqësuesi i SHBA Ed Royce (R-CA), Kryetar i Komisionit të Punëve të Jashtme , dhe Përfaqësuesi i SHBA Eliot Engel (D-NY), Anëtar e Komiteti Rendites, ka lëshuar këtë deklaratë të përbashkët të hënën në kalimin e një rezolute të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara miratimin e marrëveshjes bërthamore ne Iran:

Stampa Email

Khamenei këmbëngul në perhapjen e terrorizmit dhe fondamentalizmit dhe tërheq mantelin e tij nga vijat e kuqe bërthamore

NCRI - Katër ditë pas arritjes së një marrëveshje bërthamore me P5 + 1, Udhëheqësi suprem Ali Khamenei i regjimi Iranian po fliste në lutjet e Fiter Bajramit, ai u përpoq të tërheqë mantelin e tij nga vija e kuqe bërthamore në marrëveshjen bërthamore, duke thënë se marrëveshja bërthamore nuk do të ndikojë në politikën e regjimit në përhapjen e terrorizmit dhe fondamentalizmit në të gjithë rajonin. Ai pati parasysh humbjet e njëpasnjëshme të miqve të tij në Siri dhe Jemen.

Stampa Email

Deklarata Maryam Rajavi në marrëveshjen bërthamor të Iranit

Maryam Rajavi: ka anashkaluar gjashtë rezolutat e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, një marrëveshje e panënshkruar, nuk do të mbyllet nga mullahët "rrugën e mashtrimit dhe te drejten e futjes së bombës bërthamore, por"Kupa e Helmit Bërthamor "dhe Khamenei u tërhoq nga Redlines e tij do të thyej hegjemoninë e tij dhe te minojnë gjithë regjimi.

Stampa Email

Demokratët janë skeptik për marrëveshjen bërthamor të Iranit

Associated Press Raportoi: Antarët demokratë janë shprehur skeptik në lidhje me marrëveshjen bërthamore të arritur mes Teheranit dhe SHBA-ve e partnerët e saj,
Menjëherë pas shpalljes së marrëveshjes të martën, anëtarët e partisë së Obamës përgëzuan përpjekjet e tij, por thanë se do të shqyrtojën marrëveshjen me kujdes në javët e ardhshme.

Stampa Email

Afati i 30 qershorit dhe Plani i regjimit Iranian për të blerë bombën bërthamore

Në një seancë në internet nga Q&A ditën e hënë, Mohammad Mohaddessin, Kryetar i Komitetit të Punëve të Jashtme të Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI), drejtuar bllokimit aktual bërthamor në Vjenë dhe negociatave më të gjera bërthamore midis regjimit Iranian dhe fuqive botërore. "Tani është e qartë për të gjithë se afati [i 30 qershorit] do të jetë i humbur. Por ajo që tronditi negociatorët e tjerë gjatë këtij raundi të bisedimeve ishte fakti se regjimi Iranian hodhi poshtë shumë prej parametrave që kishte rënë dakord në Lozanë më 2 prill ", tha zoti Mohaddessin.

Stampa Email

Mullahët nuklear dhe populli Iranian

Nga Mohamed Mohandessin, Kryetar i Komitetit të Punëve të Jashtme të Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI).
Publikuar ne Arabisht ne te perditshmen Al-Watan me 27 Qershor 2015
Sa më shumë i afrohemi afatit të 30 Qershorit të negociatave midis regjimit Iranian dhe vendet P5 + 1, qëllimet e vërteta të mullahëve janë projektet e tyre bërthamore dhe bllokimet duke e bërë të qartë përballjen. Në një fjalim më 23 Qershor me zyrtarët e regjimit të mullahëve "Udhëheqësi suprem Ali Khamenei hodhi poshtë me forcë" inspektimin e objekteve ushtarake dhe intervistat me shkencëtarët Iranianë. "Ai tha: "Në kundërshtim me deklaratat e SHBA, ne nuk i pranojmë kufizimet afatgjata të 10 apo 12 vjeteve [për kërkimin dhe zhvillimin]." Ai shtoi: "Sanksionet ekonomike, financiare dhe bankare, nëse caktohen nga Këshilli i Sigurimit ose nga Kongresi Amerikan apo administrata e SHBA-se, duhet të ngrihet në momentin që një marrëveshje është nënshkruar ... heqja e sanksioneve nuk duhet të jetë e kushtëzuar me zbatimin e detyrimeve te Iranit."

Stampa Email

Raporti i ri tregton taktikat e Iranit lidhur me bisedimet berthamore

 NCRI – Keshilli Kombetare i Rezistences se Iranit zbuloi kete te enjte nje raport te rendesishem mbi taktikat e mashtrimit te regjimit Iranin dhe strategjite e negociatave me fuqite boterore lidhur me negocimet per ceshtjen berthamore.

Raporti special i zbuluar nga perfaqesuesi ne SHBA zyra ne Uashington e NCR, paraqiti negociatat ne Teherani me EU3 dhe P5+1. Alireza Jafarzadeh, Zevendes Drejtori NCRI-SHBA beri shpjegimin permes platforms online.

Stampa Email

IRAN:NCRI zbulon Bashkëpunimin bërthamor mes regjimit të Iranit dhe Koresë së Veriut.

Regjimi Iranian dhe qeveria e Koresë së Veriut kanë shkëmbyer informacion të gjërë dhe delegacionet e ekspertëve në fushën e armëve bërthamore kanë si qellim krijimin e një rrakete bërthamore kjo është vënë re nga fundi i prillit 2015, informacioni është zbuluar nga opozita Iraniane e organizatës popullore të Iranit Mojahedin (PMOI / MEK).

Sipas informatave nga burime të ndryshme brenda regjimit klerikal, një delegacion nga Koreja e Veriut, duke përfshirë ekspertë në mbushjet bërthamore, në fund të prillit elemente të ndryshëm të balistikës ishin të pranishme në vend për një javë.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.