• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 07 Dhjetor 2019, 21:01:04.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

IAEA: Sitet ushtarake Iraniane duhet të bëhen pjesë e ndonjë marrëveshje bërthamore

Nëse Irani nënshkruan një marrëveshje bërthamore me fuqitë botërore do të duhet të pranojë inspektimin e siteve të saj ushtarake, tha Yukiya Amano kreu i mbikëqyrjes atomike të OKB-së në një intervistë për AFP.
Amano tha se Teherani ka rënë dakord për të zbatuar Protokollin Shtesë të Traktatit të Mospërhapjes Bërthamore (NPT), që lejon për inspektimet e parakohshme të objekteve të saj bërthamore, dhe në qoftë se kërkohen, sitet ushtarake.

Stampa Email

Obama nënshkroi projekt-ligjin duke i dhënë Kongresit një mendim mbi marrëveshjen bërthamore të Iranit

Presidenti Barak Obama ka nënshkruar legjislacionin që i jep Kongresit fuqinë për të shqyrtuar dhe potencialisht per të refuzuar një marrëveshje bërthamore me regjimin Iranian. Ai nënshkroi marrëveshjen pa ceremoni të premten në Shtëpinë e Bardhë.

Negociatorët nga P5 + 1 vendet e përbëra nga SHBA, Kina, Franca, Rusia, Britania e Madhe dhe Gjermania janë duke kërkuar një marrëveshje me Teheranin deri në fund të qershori.

Stampa Email

IRAN - Maryam Rajavi: Mullahët e frikësuar pa dëshirë të marrin një hap më shumë prapa në drejtim të pirja kupës së helmit nukleare

Një deklaratë e përgjithshme, pa nënshkrimin dhe miratimin zyrtarë të Khamenei, nuk e bllokon rrugën për një bombë nukleare
• Vazhdimi bisedimeve me fashizmin fetar në pushtet Iranian me qëllim për qetësuar nuk do të sigurojë rajonin dhe botën nga kërcënimi i përhapjes nukleare.
• Përputhja me rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së është thjesht mënyra e vetme për të bllokuar mullahët nga marrja e armëve bërthamore
NCRI - Zonja Maryam Rajavi, Presidenti i zgjedhur i rezistencës Iraniane, tha si më poshtë në lidhje me deklaratën e përbashkët midis regjimit Iranian dhe P5 + 1:

Stampa Email

Kerry deklaron: SHBA po vëzhgon zbulimin e NCRI mbi vendin e fshehtë bërthamor të Iranit.

"Sekretari i Shtetit John F. Kerry tha të mërkurë se një marrëveshje përfundimtare bërthamore me Iranin mund të prishet nëse akuzat e reja të një grupi disident Iranian janë të vërteta, se Irani po drejton një operacion të fshehtë të pasurimit të uraniumit në një strukturë pranë Teheranit: raportoi The Washington Times .
Zoti Kerry i tha ligjvënësve se zyrtarët amerikanë i dinin akuzat e kësaj jave që lidhen me këtë vend, por se "kjo nuk është zbuluar ende si një strukturë bërthamore."

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.