• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Premte 21 Shkurt 2020, 14:11:34.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Rezistenca Iranian zbulon një vendndodhje të fshehtë bërthamore në Iran e cila përdoret për pasurimin e uraniumit me centrifuga të avancuara

Këshilli Kombëtar i Rezistencës së Iranit zbuloi të martën detajet e një vendodhje top-sekret nëntokësor që përdoret aktualisht nga regjimi Iranian për kërkime dhe zhvillime në fushën bërthamore duke përdorur centrifuga të avancuara për pasurimin e uraniumit.
Znj. Soona Samsami, Përfaqësuese e NCRI në SHBA dhe Alireza Jafarzadeh, Zv. Drejtoresh e Zyrës së Përfaqësuesit të NCRI në SHBA e zbuloj këtë në një konferencë për shtyp në Press Club në Uashington DC.
Ekzistenca e këtij vendi, i njohur si Lavizan-3, ishte i panjohur deri më tani dhe ishte mbajtur sekret për vite me rradhë nga regjimi Iranian.

Stampa Email

 • 1
 • 2
Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.