• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 26 Mars 2019, 12:51:51.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Deklarata e NCRI

Gjykata e Hamburgut nuk e lejon Der Spiegel-in të përhapë akuza të rreme kundër organizatës iraniane PMOI / MEK

 Akuzimet për "torturë" dhe trajnim për mënyra të ndryshme vrasjeje janë të pavërteta

Der Spiegel ka vepruar në mënyrë të paligjshme

Nuk janë zbatuar parimet e raportimit të lejueshëm

PMOI dhe Këshilli Kombëtar i Rezistencës së Iranit nuk janë dëgjuar  

 

Në një artikull të titulluar "Të Burgosurit e Kryengritjes" në botimin 8/2019, të publikuar më 16 shkurt 2019, revista e përjavshme Der Spiegel përhapi një sërë gënjeshtrash e akuzash të rreme lidhur me opozitën iraniane PMOI/MEK dhe anëtarët e saj banues në Shqipëri.

Continue Reading

Stampa Email

Iran: Përmbytje Shkatërruese në Rajonet Veriore Përgjatë Detit Kaspik

Iran, 23 mars 2019 – Përmbytjet shkatërruese në provincat Golestan, Khorasan Verior dhe Mazandaran në veri dhe veri-lindje të Iranit, kanë shkaktuar dëme të mëdha. Dhjetëra fshatra janë përmbytur nga uji, rrugët janë bllokuar dhe vdekja e nëntë banorëve vendas ka bërë që shumë iranianë, sidomos në provincën Golestan, ta kalojnë në hidhërim periudhën e Nowurz-it (vitit të ri të kalendarit iranian).

Continue Reading

Stampa Email

Avioni Luftarak i Regjimit Iranian Duket se Është një Farsë

 Në vitin 2003, Irani pati prezantuar një avion ushtarak subsonik të rremë, të quajtur Shafar, i cili në 2014-ën u zbulua se ishte thjesht një kopje e bërë prej druri.

Regjimi iranian i ka rinovuar rrangallat e ndryshkura të modeleve të vjetra ‘F-5 Freedom Fighters’ dhe i ka kthyer në stabilizues binjakë vertikalë Saeqeh, ua ka riprodhuar motorët e tyre turboreaktivë J85, si dhe ka krijuar një sërë dronësh të mirë.

Continue Reading

Stampa Email

Regjimi Iranian Bëhet Gjithnjë e Më i Izoluar

Nga Shahriar Kia

Presidenti i regjimit iranian Hassan Rouhani tha vetëm pak ditë më parë se regjimi ka mundur t’i kapërcejë sanksionet paralizuese ekonomike të rivendosura nga Shtetet e Bashkuara vitin e shkuar. Ai e quajti veprimin e ndërmarrë nga administrata amerikane “të padrejtë” dhe tha se regjimi është duke punuar për t’i bërë marrëdhëniet me Irakun të ecin përpara.

Continue Reading

Stampa Email

Mini Raporti i së Martës për Iranin – 19 Mars 2019

 

 • Në Përgjigje ndaj Rouhani-t, Hook Thotë se Populli Iranian Do Vende Pune

Brian Hook, Përfaqësuesi Special i SHBA-së për Iranin, i është përgjigjur Presidentit të Iranit, Hassan Rouhani, i cili i ka thënë popullit iranian që “t’i mallkojnë” ata që kanë shkaktuar krizën aktuale ekonomike në Iran.

Continue Reading

Stampa Email

Ish Ministri i Jashtëm Italian: Thirrje për Hetim mbi Masakrën e MEK-ëve në 1988-ën në Iran

Një ish Ministër i Jashtëm i Italisë e ka qortuar Perëndimin për faktin se nuk i merr në konsideratë abuzimet flagrante ndaj të drejtave të njeriut gjatë presidencës së Hassan Rouhani-t, veçanërisht ndaj anëtarëve të grupit të Rezistencës Iraniane, Organizatës Muxhahedine të Popullit të Iranit (PMOI/MEK), gjë që është bërë veçanërisht e dukshme nga emërimi së fundmi i Ebrahim Raisi-t si Kryetar i Gjyqësisë Iraniane.

Continue Reading

Stampa Email

I Burgosuri iranian varet në publik

 

 Të enjten, më 14 mars 2019, një i burgosur u var publikisht në Jahrom të Iranit jugor.

Gjithashtu të hënën më 11 mars u ekzekutuan tre të burgosur në burgun Birjand, në veri-lindje të Iranit, të akuzuar për vrasjen e dy agjentëve të armatosur të regjimit. Dy nga të ekzekutuarit ishin at e bir.

Continue Reading

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.