• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Merkure 21 Gusht 2019, 13:53:25.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Deklarata e NCRI

IRAN: 46 Ekzekutime Brenda Pesë Javësh

Ekzekutime arbitrare për të përhapur frikë në mënyrë që të ndalet përshkallëzimi i kryengritjes

Regjimi çnjerëzor i mullahëve, i dëshpëruar për t’i shtypur kryengritjet popullore, i ka shtuar ekzekutimet. Agjentët e mullahëve varën 39 të burgosur vetëm brenda korrikut. Katër prej tyre ishin gra dhe një varje u bë në publik. Gjatë ditëve të fundit, regjimi ka varur shtatë të burgosur të tjerë.

Continue Reading

Stampa Email

Ekspozohet Ushtria Terroriste ‘Proksi’ e Regjimit Iranian – Britanikja Daily Star

Shkruar nga Mahmoud Hakamian 

Aktivistë të opozitës iraniane dhe analistë të sigurisë kanë zbuluar për britaniken Daily Star shtrirjen e grupeve terroriste të lidhura me regjimin në Teheran.

Operacionet e lidhura me regjimin iranian arrijnë deri në thellësi të Europës dhe SHBA-së për shkak të përdorimit të grupeve terroriste “proksi” nga regjimi, shkruan Daily Star më 3 gusht 2019.

Continue Reading

Stampa Email

EDITORIAL: Hakmarrje ndaj MEK

Shkruar nga Shkrimtar i Stafit më 31 korrik 2019.

“Gjatë 40 viteve të fundit nuk ka ndodhur asgjë kundër regjimit tonë në të cilën MEK të mos ketë patur rolin kryesor.” Këto janë fjalët e Mostafa Pour-Mohammadi, ministrit të drejtësisë të regjimit iranian gjatë mandatit të parë të presidentit të mullahëve, Hassan Rouhani (i ashtu-quajtur i moderuar).

Continue Reading

Stampa Email

Amnesty: OKB duhet të flasë hapur dhe me vendosmëri kundër pandëshkueshmërisë lidhur me masakrën e 1988-ës në Iran

Amnesty International ka nxjerrë një deklaratë ku i nxit Kombet e Bashkuara që të flasin hapur dhe me vendosmëri kundër pandëshkueshmërisë sistematike që rrethon masakrën e mijëra të burgosurve politikë në 1988-ën në Iran, pas komenteve të bëra së fundmi nga këshilltari i kryegjyqtarit të regjimit iranian, komente në të cilat mbron masakrën.

Continue Reading

Stampa Email

Zyrtari i lartë iranian mbron masakrën e 1988-ës, betohet për t’i shfarosur MEK-ët

Mostafa Pour-Mohammadi, Këshilltar i Kryegjyqtarit të regjimit iranian dhe ish-ministër i brendshëm dhe i drejtësisë, e ka mbrojtur paturpësisht masakrën e 1988-ës në Iran ku u vranë dhjetëra mijëra të burgosur politikë, dhe është betuar se do të vazhdojë t’i ndjekë e t’i shfarosë anëtarët e opozitës Organizata e Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI), e njohur ndryshe si Mujahedin-e Khalq (MEK).

Continue Reading

Stampa Email

Raport i Ri Mbi të Drejtat e Grave në Iran

Komiteti i Grave të Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) ka publikuar një raport të ri mbi të drejtat e grave në Iran, duke hedhur një vështrim të veçantë mbi shkeljet e këtyre të drejtave nga regjimi klerikal dhe mbi aktivistet e guximshme që luftojnë për këto të drejta.

Continue Reading

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.