• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Enjte 14 Nentor 2019, 07:25:52.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Deklarata e NCRI

Zyrtaret pranojnë: Burgjet e Iranit janë të mbipopulluara të burgosurit 'flejnë në dysheme ".

NCRI -  Cdo vit të paktën 600.000 iranianë dërgohen në burg duke lënë shumë të burgosur pa shtretër për të fjetur, këtë e ka pohuar shefi burgjeve të regjimit.

Drejtori i Përgjithshëm i Organizimit të Burgjeve në Iran Asghar Jahangir tha të dielën: "Kapaciteti i burgjeve është 80.000 deri 118.000, por aktualisht ka 220.000 njerëz në to".

Continue Reading

Stampa Email

Obama nenshkruan dekretin per mbrojtjen e dizidenteve iranian ne Kampin Liberty

Kongresi i bën thirrje qeverisë së SHBA-se për të hetuar përdorimin e armëve dhe trajnimeve amerikane per vrasjen e anëtarëve të opozitës iraniane, PMOI (MEK) në Irak.

Një akt i miratuar nga Kongresi i Shteteve të Bashkuara dhe Senati, i cili ben thirrje për mbrojtjen dhe sigurinë e banorëve të Kampit Liberty në Irak ,është nënshkruar nga Presidenti Barak Obama. Dekreti qeveritar i cili u miratua si ligj më 16 dhjetor dhe ve ne levizje qeverinë amerikane për ti kërkuar raporte komitetetit te Kongresit qe detajojne hapat e ndërmarra për të adresuar gjendjen e vështirë dhe nevojat e risistemimit të disidentëve iranianë në Kampin Liberty.

Continue Reading

Stampa Email

Rezistenca Iranian mirëpret Traktatin e Armëve të Tregtisë, bën thirrje për ndalimin e transferimit të armëve tek mullahët

Transferimi i armëve në Irak duhet të ndalet derisa siguria e refugjatëve iranian në Kampin e Lirisë dhe civilëve të tjerë të pafajshëm të jetë e garantuar.
NCRI - Rezistenca Iranian mirëpret zbatimin e Traktatit e Tregtisë Globale së Armëve, si një hap i rëndësishëm drejt paqes dhe sigurisë globale dhe u bën thirrje palëve shtetërore që menjëherë të ndalojnë transferimin e armëve, pjesët e armëve dhe komponentë të mullahëve në pushtetin e Iranin dhe kërkon ndalimin e shitjes ose të transferimit të armëve në Irak derisa të garantohet siguria e anëtarëve të opozitës Iraniane në Kampin e Lirisë, si dhe civilëve të tjerë të pafajshëm.

Continue Reading

Stampa Email

Përshëndetja e Maryam Rajavi për Krishtlindje dhe Vitin e Ri - 2015

Miq dhe mbështetës të popullit të Iranit dhe Rezistencës iraniane,

Unë dua të përfitoj nga ky rast për t’ju uruar ju dhe familjet tuaja gëzuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri. Uroj qe Krishtlindjet të sjellin me vete frymën e paqes, solidaritetit dhe tolerancës kur njerëzit nga e gjithë bota vijnë së bashku për të festuar fitoren e dashurisë mbi urrejtjen, hakmarrjen dhe agresionin.

Continue Reading

Stampa Email

OKB-ja dënon shkeljet e të drejtave të njeriut në Iran

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (APKB) të enjten goditi shkeljet e të drejtave të njeriut nga regjimi iranian.Rezoluta kritikon përdorimin nga regjimi iranian te dënimeve çnjerëzore, duke përfshirë rrahjet me kamzhik dhe gjymtimet, dhe përdorimin e dënimit me vdekje kundër të rinjve nën moshën 18.

Continue Reading

Stampa Email

Iran: Katër të burgosur të varur në Ditën e të Drejtave të Njeriut

Që kur Hassan Rouhani u bë president mbi 1200 persona janë ekzekutuar në Iran

NCRI – Tortura dhe varjet e të burgosurve në Iran vazhduan edhe në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, 10 Dhjetor. Katër të burgosur janë varur në qytetet e Karaj dhe Qazvin përfshirë këtu një grua dhe një qytetari të Afganistanit. Të paktën 55 të burgosur janë ekzekutuar gjatë 17 ditëve të kaluara.

Continue Reading

Stampa Email

Regjimi Iranian intensifikon shtypjen mbi lirinë e internetit

 

Ministri i Telekomunikacionit Hassan Rouhani, konfirmoi se është vënë në punë një sistemi që mund të identifikoj çdo përdorues që hynë në internet.
"Në të ardhmen, kur njerëzit do të përdorin internetin ata do të identifikohen, dhe nuk do të ketë përdorues Web-i identiteti i të cilit nuk do të dihet", tha të shtunën Ministri i Telekomunikacionit të vendit, Mahmoud Vaezi.

Continue Reading

Stampa Email

Iran: 43 ekzekutime në 9 ditë

NCRI- Pas negociatave bërthamore të dështuara dhe rritje të paparë e çmimit për bukën, fashizmi fetar në pushtetin e Iranit ka rritur ekzekutimet në mënyrë masive për çrrënjosjen e kryengritjes sociale. Me ekzekutimin e 18 të burgosurve më 2 dhjetor, numri i ekzekutimeve nga 24 nëntor - 2 dhjetor ka arritur në 43 dhe këto kanë qenë kryesisht të fshehta. Disa ekzekutimet të regjistruara në këtë periudhë janë si më poshtë

Continue Reading

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.