• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 15 Qershor 2019, 16:03:09.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Pavarësisht Retorikës, Turqia u Bindet Sanksioneve Amerikane të Naftës mbi Regjimin Iranian - Raport

 

Nga Hamideh Taati

Turqia ia ka mbyllur portet naftës iraniane, duke iu bindur plotësisht sanksioneve amerikane kundër furnizuesit kryesor të saj, pavarësisht kritikës publike të Ankarasë ndaj vendimit të Shteteve të Bashkuara për t’u dhënë fund lehtësimeve lidhur me importet dhe paralajmërimit të një përpjekjeje për të gjetur prodhues alternativë, raportoi të martën Reuters.

Stampa Email

Krizë Madhore Ekonomike në Iran

Nga Shamsi Saadati

Për dekada të tëra, në Iran ka patur dy kriza kryesore. E para, që ka në shënjestër popullin iranian, është kriza e jetesës ku akti i thjeshtë i të mbijetuarit deri të nesërmen është i mbushur me telashe të panumërta, përfshirë koston e lartë të jetesës dhe represionin nga mullahët në pushtet. E dyta, që ka në shënjestër Regjimin Iranian, është kriza e ekzistencës, ku mullahët po përballen me një kundërsulm gjithnjë e më të fortë nga populli.

Stampa Email

SHBA i Shtrëngon Sanksionet mbi Regjimin Iranian

 Nga Shahriar Kia

SHBA i ka shtrënguar shumë më fort sanksionet e energjisë kundër regjimit iranian këtë javë duke hequr lehtësimet që ishin bërë për tetë vendet që lejoheshin të vazhdonin të blinin naftë iraniane pas rivënies së sanksioneve vitin e shkuar.

Stampa Email

Ulen Investimet në Iran

 

Shkruar nga Mohammad Sadat Khansari më 30 prill 2019.

Nga Mohammad Sadat Khansari

Vitin e shkuar, Presidenti amerikan Donald Trump shpalli se vendi ishte tërhequr nga Plani i Përbashkët i Veprimit (JCPOA), apo siç njihet ndryshe, pakti bërthamor i 2015-ës me Iranin. Ai tha se do të riaplikoheshin sanksionet dhe Departamenti i Shtetit shpalli planet e tij lidhur me importet e naftës iraniane.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.