• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 15 Tetor 2019, 21:08:33.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Pse Ekonomia Në Iran Vetëm Sa Do Të Përkeqësohet?

Ekonomia iraniane është tashmë në një situatë të vështirë, por gjërat vetëm sa do të përkeqësohen në muajt e ardhshëm, në vijim të vendimit të SHBA për t’u tërhequr nga marrëveshja bërthamore e Iranit dhe për të rivendosur sanksione të rrepta mbi regjimin e mullahëve.

Stampa Email

Iran: Vetëvrasja e Kreditorëve të Falimentuar për Shkak të Problemeve të Rënda Financiare

Një anëtar i parlamentit të regjimit ka raportuar “vetëvrasjen” të disa kreditorëve që ranë viktimë e institucioneve financiare të Provincës Lorestan (në Iranin perëndimor) dhe ka bërë thirrje për veprim nga ana e Bankës Qendrore. Megjithatë, shumë veta e konsiderojnë vetë Bankën Qendrore si rrënjën e problemit, pasi ajo është burimi i miratimit të këtyre institucioneve financiare.

Stampa Email

Iran: Lotët e Prodhuesve Vendas

Një prodhues veshjesh, duke iu referuar tendencës historike në Iran, tha që iranianët kanë përdorur vetëm produkte iraniane në vitet e shkuara dhe nuk ka patur shenja të produkteve të importuara apo të kontrabandës së veshjeve në vend, dhe shtoi, çfarë ka ndodhur në këtë vend që i ka gjunjëzuar prodhuesit iranianë?

Stampa Email

Iran: 27 miliardë dollarë u transferuan jashtë vendit në vitin 2017

NCRI - Në një intervistë me agjencinë e lajmeve ILNA, Haydar Hosseini, një ekonomist iranian, duke iu referuar raportit të Fondit Monetar Ndërkombëtar, tha se në vitin 2017 rreth 27 miliardë dollarë në valutë u tërhoqën nga vendi dhe u transferuan jashtë vendit, padyshim me miratimin e kreut të  komitetit ekonomik të parlamentit iranian.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.