• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 10 Dhjetor 2019, 15:30:39.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Regjimi Iranian Rrit Shtypjen ndaj Lirisë së Grave

Shkruar nga Hamideh Taati 

Regjimi iranian e ka rritur shtypjen mbi liritë civile gjatë muajve të fundit, duke marrë në shënjestër specifikisht gratë, por tani shtypja do të bëhet edhe më intensive pasi regjimi ka shpallur mënyra të reja për të ndëshkuar sjelljet që ai beson se janë “të pamoralshme” dhe “të pahijshme”.

Stampa Email

Komunitetet Anglo-Iraniane Festojnë Ditën Ndërkombëtare të Gruas në Londër

Duke theksuar rolin vendimtar të grave në protestat e Iranit, ata i bëjnë thirrje Qeverisë së Britanisë që të mbështesë aspiratat demokratike të popullit iranian të udhëhequr nga Rezistenca Iraniane

Anëtarë të Komuniteteve anglo-iraniane dhe mbështetës të Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit organizuan një tubim jashtë Downing Street Numër 10 në Londër më 9 mars 2019, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas.

Stampa Email

Forcat e sigurimit sulmuan brutalish tubimin për Ditën Ndërkombëtare të Grave në Teheran

Thirrje urgjente për lirimin e menjëhershëm të të arrestuarve

E enjte, 8 mars 2018, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, një grup grash të guximshme iraniane u mblodhën jashtë Ministrisë së Punës në Bulevardin Azadi të Teheranit.

Gratë mbanin pankarta ku lexohej "Jo diskriminimi gjinor", "jo ligji diskriminues i punës", "rroga  të drejta dhe të barabarta për gratë", "Liri, barazi, drejtësi".

Stampa Email

Komiteti i Gruas i NCRI dënon trajtimin e egër dhe arrestimin e grave që protestojnë kundër velit të detyrueshëm

Komiteti i Gruas i NCRI dënon me forcë trajtimin e egër dhe arrestimin e grave që protestojnë kundër velit të detyrueshëm; bën thirrje për veprim urgjent për të siguruar lirimin e tyre

Sulmet e dhunshme ndaj grave që protestojnë kundër velit të detyrueshëm kanë vazhduar në ditët e fundit, kur forcat e regjimit klerikal rrahën dhe arrestuan protestueset.

Stampa Email

Myslimanë të moderuar ndihmoni të mundim ekstremizmin Islamik

E Premte, 04 Dhjetor 2015 

Nga Sarvnaz Chitsaz

Arritja Majave
Çdokush edhe me një njohuri kalimi të mësimeve të Islamit duhet të dinë se Kurani thekson qartë se nuk do të ketë shtrëngim në fe. Kjo është deklarata më e qartë se dhuna dhe terrorizmi nuk janë miratuar nga Islami.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.