• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Enjte 23 Janar 2020, 14:49:18.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Shpëtoni Jetën e të Burgosurave Politike Gra në Burgun Qarchak

Komiteti i Grave i NCRI-së bën thirrje për dërgimin e një delegacioni ndërkombëtar për të shqyrtuar burgjet iraniane dhe për të vizituar të burgosurit politikë

Komiteti i Grave në Këshillin Kombëtar të Rezistencës së Iranit dënon fuqishëm rrahjen brutale të katër të burgosurave politike në burgun Qarchak në Varamin.

Stampa Email

70 Çikliste Femra Arrestohen në Iran

 Shtatëdhjetë çikliste femra janë arrestuar në Sheshin Vali-Asr të Teheranit për shkak se kishin shkelur ligjet e regjimit për mbulimin e detyruar, sipas zëdhënësit gjyqësor Gholam Hossein Ismaeli të martën.

Stampa Email

Raport i Ri Mbi të Drejtat e Grave në Iran

Komiteti i Grave të Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) ka publikuar një raport të ri mbi të drejtat e grave në Iran, duke hedhur një vështrim të veçantë mbi shkeljet e këtyre të drejtave nga regjimi klerikal dhe mbi aktivistet e guximshme që luftojnë për këto të drejta.

Stampa Email

Regjimi i Shtyp më Tej Gratë në Iran

Raportet e fundit nga Irani tregojnë se një numër aktivistesh iraniane femra po mbahen në burg në kushte të tmerrshme. Ato kanë bërë thirrje për respektimin e të drejtave njerëzore – për vete dhe për të gjithë.

Stampa Email

Iran: Rëndimi i Masave Represive Kundër Grave

Regjimi çnjerëzor i mullahëve, nga frika e përhapjes së kryengritjeve e protestave popullore dhe rolit në rritje të grave në këto protesta, ka marrë masa të mëtejshme represive kundër grave fisnike, duke përdorur pretekste të shpikura nga mullahët, si për shembull keq-mbulimi.

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.