• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 17 Shtator 2019, 18:29:01.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Po rritet varësia ndër gratë në Iran: Zëvendës-Presidentja e Rouhanit

E martë, 24 janar 2017

NCRI – Zëvendëskryetarja e kabinetit të Hassan Rouhanit, në Seksionin për Çështjet Familjare dhe Gratë, Shahindokht Molaverdi, shprehu shqetësimin e saj në lidhje me çështjen e grave dhe të familjes, si dhe rritjen e varësisë së drogës në mesin e grave iraniane. Ajo tha se 9% e personave në varësi në Iran janë gra.

Stampa Email

Delegacioni i Komitetit të Grave të  NCRI merr pjesë në Federatën Ndërkombëtare të Grave Juriste

NCRI - Me ftesë të Maria Elena Elverin-it, presidente e Federatës Ndërkombëtare të Grave Juriste, një delegacion nga Komiteti i Grave i NCRI mori pjesë në një konferencë ndërkombëtare të mbajtur nga organizata.

Në konferencën 4-ditore të mbajtur në Buenos Aires, Argjentinë, morën pjesë gra  të shquara juriste nga Amerika e Veriut, Amerika Latine, Afrika dhe Evropa.

Stampa Email

Regjimi iranian pengon hyrjen e një vajze 7-vjeçare në stadiumin e futbollit


Sipas rregullit të mullahëve, gratë ndalohen të hyjnë në stadiumet sportive

E diel, 11 dhjetor 2016

NCRI - Gjatë një ndeshje futbolli mes dy ekipeve iraniane të kategorisë së parë, Esteghlal (e Teheranit) dhe Tractor Sazi (e Tabriz), të premten më 9 dhjetor, agjentët e sigurimit të regjimit iranian penguar hyrjen e një vajze 7-vjeçare në stadiumin Azadi ku bëhej ndeshja. Vajza dhe babai i saj erdhën në Teheran nga Shabestar, një qytet në Lindjen e Provincës Azerbajxhan, në mënyrë që të shikonin lojën nga afër.

Stampa Email

Iran: Khamenei lëshon një fetva që ndalon gratë të hipin në biçikleta

E martë, 13 shtator 2016

Ali Khamenei, lideri suprem i mullahëve, lëshoi një fetva qesharake që ndalon gratë të ngasin biçikletën në publik dhe para të huajve. Ai tha: "Ngarja e biçikletës shpesh tërheq vëmendjen e burrave dhe ekspozon shoqërinë ndaj korrupsionit, dhe kështu është në kundërshtim me nderin e grave, dhe prandaj duhet të braktiset." (Mediat shtetërore, 10 shtator, 2016)

Stampa Email

UN organ i të drejtave të njeriut dënon rrahjet me kamzhik në Iran

E Martë, 31 Maj 2016

NCRI - Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut e dënoi të martën "rrahjet me kamzhik " të dhjetëra të rinjeve iranianë javën e kaluar në Qazvin, veri-perëndim të Teheranit.
"Ne dënojmë rrahjet me kamzhik te 35 burrave dhe grave të reja në Iran javën e kaluar, pasi u kapën duke mbajtur një festë diplomimi së bashku në Qazvin, në veri të Teheranit,"tha zëdhënësi i OKB-së Komisionerit i Lartë Zeid Rad Al Hussein .

Stampa Email

Gratë në Iran nën presion - Intervista e Deutsche Welle

E Enjte, 21 Prille 2016

NCRI - Në radion Deutsche Welle ka transmetuar një intervistë me Elham Zanjani e Komitetit të Grave të Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) në lidhje me shtypjen e grave në Iran.
Zyrtarët në Iran kanë thënë këtë javë se ata kanë një rrjet prej 7,000 agjentëve të fshehtë të cilët informojnë policinë për "krime morale" - si gra që nuk i mbulojnë flokët e tyre siç duhet, raporti nga DW tha të mërkurën, duke shtuar se gratë në Iran janë edhe gjithnjë e më të bllokuar nga mundësitë e arsimore dhe punësimit.

Stampa Email

IRAN: Maryam Rajavi i drejtohet Konferencës së Parisit në prag të Ditës Ndërkombëtare të Gruas 2016

Maryam Rajavi: Me pjesëmarrje aktive dhe të barabartë të grave në lidershipin politik, ne do të kthehemi në këtë shekull në epokën e emancipimit të grave

• Zgjedhjet e regjimit iranian ishte një konkurs në mesin e zyrtarëve në pushtet dhe ish-përgjegjës për ekzekutimet, tortura dhe eksportin e terrorizmit
• Pjesëmarrësit vuri në dukje shembullin e suksesshëm të Rezistencës iranian në realizimin e barazisë dhe të rolit të gruas si pionier. Ata theksuan se me solidaritetin dhe unitetin e veprimit, gratë mund të luajnë një rol vendimtar kyç në luftën kundër fundamentalizmit dhe realizimin e barazisë
NCRI - Të shtunën, më 27 shkurt, 2016, në prag të Ditës Ndërkombëtare të Gruas, një tubim të madh me titull "premtojmë për Barazinë: Gratë United kundër fundamentalizmit" u mbajt në praninë e Maryam Rajavi iranian Rezistenca presidenti i zgjedhur dhe a numri i personaliteteve politike, intelektualë, personalitete të shquar dhe aktivistë të lëvizjes barazisë nga 26 vende dhe katër kontinente.
Në fjalën e saj në konferencë, znj Rajavi drejtuar zgjedhje false të regjimit iranian duke thënë se ajo që u mbajt dje nuk ishte një zgjedhja e përfaqësuesve të popullit. Kjo ishte një konkurs mes zyrtarëve në pushtet dhe ish-përgjegjës për tortura, ekzekutimin dhe eksportin e terrorizmit; diçka që prishur mitin e moderimit të regjimit.

Stampa Email

Maryam Rajavi: 46,000 trupa janë dërguar për të marrë masa të ashpra mbi gratë Iraniane dhe të rinjtë

E Hënë, 14 Shtator 2015

NCRI – Vendimi e Regjimit Iranian për të "trajnuar dhe organizuar", 46.000 trupa në grupe prej dhjetë personash të cilët do të kontrollojnë dhe monitorojnë rrugët, ky është një reagim ndaj rritjes së frymës së protestave brënda shoqërisë Iraniane, veçanërisht në mesin e grave dhe të rinjve, ka thënë zonja Maryam Rajavi, Presidente e zgjedhur e Rezistencës Iraniane.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.