• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 12 Nentor 2019, 21:51:49.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

IRAN: Maryam Rajavi i drejtohet Konferencës së Parisit në prag të Ditës Ndërkombëtare të Gruas 2016

Maryam Rajavi: Me pjesëmarrje aktive dhe të barabartë të grave në lidershipin politik, ne do të kthehemi në këtë shekull në epokën e emancipimit të grave

• Zgjedhjet e regjimit iranian ishte një konkurs në mesin e zyrtarëve në pushtet dhe ish-përgjegjës për ekzekutimet, tortura dhe eksportin e terrorizmit
• Pjesëmarrësit vuri në dukje shembullin e suksesshëm të Rezistencës iranian në realizimin e barazisë dhe të rolit të gruas si pionier. Ata theksuan se me solidaritetin dhe unitetin e veprimit, gratë mund të luajnë një rol vendimtar kyç në luftën kundër fundamentalizmit dhe realizimin e barazisë
NCRI - Të shtunën, më 27 shkurt, 2016, në prag të Ditës Ndërkombëtare të Gruas, një tubim të madh me titull "premtojmë për Barazinë: Gratë United kundër fundamentalizmit" u mbajt në praninë e Maryam Rajavi iranian Rezistenca presidenti i zgjedhur dhe a numri i personaliteteve politike, intelektualë, personalitete të shquar dhe aktivistë të lëvizjes barazisë nga 26 vende dhe katër kontinente.
Në fjalën e saj në konferencë, znj Rajavi drejtuar zgjedhje false të regjimit iranian duke thënë se ajo që u mbajt dje nuk ishte një zgjedhja e përfaqësuesve të popullit. Kjo ishte një konkurs mes zyrtarëve në pushtet dhe ish-përgjegjës për tortura, ekzekutimin dhe eksportin e terrorizmit; diçka që prishur mitin e moderimit të regjimit.

Stampa Email

Maryam Rajavi: 46,000 trupa janë dërguar për të marrë masa të ashpra mbi gratë Iraniane dhe të rinjtë

E Hënë, 14 Shtator 2015

NCRI – Vendimi e Regjimit Iranian për të "trajnuar dhe organizuar", 46.000 trupa në grupe prej dhjetë personash të cilët do të kontrollojnë dhe monitorojnë rrugët, ky është një reagim ndaj rritjes së frymës së protestave brënda shoqërisë Iraniane, veçanërisht në mesin e grave dhe të rinjve, ka thënë zonja Maryam Rajavi, Presidente e zgjedhur e Rezistencës Iraniane.

Stampa Email

NCRI zbulon raportin mbi abuzimet ndaj të drejtave të grave në Iran nën regjimin e Rouhanit

E enjte 10 shtator 2015

NCRI – Komiteti i Grave i Këshillit Kombëtar të Rezistencës të Iranit (NCRI), ka botuar një libër me titull "Gratë iraniane Nën Rouhanin", duke theksuar abuzimin e të drejtave të grave në dy vitet e para të mandatit të Hassan Rouhan.
Raporti hodhi një vështrim të kushteve të grave gjatë dy viteve të fundit, duke zbuluar dy çështje: në njërën anë, rritjen e shtypjes dhe presioneve ndaj grave dhe në anën tjetër, vazhdimin e protestave.

Stampa Email

Sulmi me acid mbi 5 gra kurde në një muaj

E Hënë, 17 Gusht 2015 

Të mërkurën 12 gusht, Afsaneh Ghorbani, një grua 37-vjeçare kurde në qytetin e Baneh në provincën e Kurdistanit u bë viktimë e sulmit me acid nga shteti i bandave kriminale të organizuara. Kështu, në muajin e kaluar pesë gra kurde janë sulmuar me acid, 4 nga të cilat në qytetin e Bukan (në provincën perëndimore të Azarbaijan).

Stampa Email

Regjimi Irani intensifikon shtypjen e grave dhe racizmin gjinor

E Enjte, 13 Gusht 2015 

NCRI – Parlamenti i Regjimi Iranian ka diskutuar në një skemë të quajtur "mbrojtje dhe nderim i hijab " në mënyrë që të luftoj atmosferën e terrorit në shoqëri dhe për të intensifikuar shtypjen e grave në veçanti. Shumica e nenve të këtij legjislacioni neni 13 që ishte në përgjithësi i ratifikuar nga parlamenti në tetorin e kaluar synon kufizimin e punësimit të grave dhe imponon ende presion të mëtejshëm dhe shtypjen e grave,mullahët gjejnë pretekstin për "keq vendosjen e mantelit".

Stampa Email

Irani:Rriten Politikat represive ndaj grave, diskriminim gjinor.

Komiteti i Grave i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit kërkon gratë dhe të rinjtë liridashës të Iranit për të protestuar kundër politikave të regjimit shtypës

NCRI - Në javën e kaluar, regjimi iranian ka strënguar deri shtypjen e grave. Ministria e Brendshme Hassan Rouhani e ka nxjerrë një urdhëresë për të detyruar mbulimit me vello. Në këshillin e udhëheqësve të regjimit, direktiva ishte lëshuar për herë të parë nga qeveria dhe bizneset private. Agjencia e quajtur "Shtabi për të mbrojtur strehë sigurinë publike dhe të drejtat e qytetarëve" lëshoi një direktivë 10 pikë për të gjithë guvernatorët dhe departamentet provinciale ekzekutive në këtë drejtim (Agjencia e Lajmeve Tasnim, lidhur me Forcën e Kudsit më 20 qershor).

Stampa Email

IRAN: Gratë në Sanandaj dhe Esfahan protestuan për vdekjen e Farinaz Khosravani

NCRI - Në një veprim për të mbështetur kryengritjen e popullit trim të Mahabad, një numër i konsiderueshëm të grave në qytetin e Sanandaj demonstruan kundër vdekjes së Farinaz Khosravani. Në këtë demonstrim të dielen, më 10 maj, protestuesit thërrisnin: "Mahabad nuk është i vetëm, Sanandaj e mbështet atë"
Të shtunën, 9 maj qindra aktivistë të të drejtave të grave në Esfahan u mblodhën në rrugët e Ashrafi Esfahani për të protestuar për vdekjen e Farinaz Khosravani. Dy nga viktimat e lagies me acid në muajt e fundit ishin në mesin e protestuesve të cilët bënin thirrje për gjykimin e autorëve të këtyre lloj krimesh, sidomos ndaj atyre që spërkasin me acid mbi gratë.

Stampa Email

SH.B.A kritikon shkeljen e të drejtave të grave në Iran

Ambasadorja amerikane në Kombet e Bashkuara, Samantha Power, ka kritikuar regjimin iranian mbi të drejtat e grave.
Ambasadorja Samantha Powers tha: "Në Iran, gratë janë të ndaluar ligjërisht nga mbajtja e disa posteve qeveritare, nuk ka ligje kundër dhunës në familje dhe tradhtia bashkëshortore është e dënueshme me gurë, kjo e bën Iranin tërësisht të papërshtatshme që Irani të marrë një rol udhëheqës për të drejtat dhe mirëqenien e grave në OKB-së."

Stampa Email

Berlin – Tubim i madhë me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas

Berlin – Tubim i madhë me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas me pjesëmarrjen e mbi qindra grave, personalitete nga pesë kontinente:
Telefonat nga Maryam Rajavi për mbështetjen e lëvizjes kundër fundamentalizmit, armiku kryesor i barazisë, paqes botërore dhe sigurisë.
NCRI - Të shtunën, 7 mars, mbledhje në një tubim të madh në Berlin me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas titulluar, “Për Tolerancën dhe Barazi kundër fundamentalizmit dhe mizogjinise” u theksua se avancimi i idealit të barazisë në botë sot ka ardhur ballë për ballë me një pengesë të frikshëm, të fondamentalizmit islamik. Ky fenomen po rrezikon të gjithë Lindjen e Mesme dhe botën përmes genocidit, terrorizmi dhe diskriminimit dhe më shumë se çdo gjë është armiqësor ndaj grave.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.