• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 26 Mars 2019, 12:51:51.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Editorial: Europa Duhet t’i Hapë Sytë ndaj Realitetit në Iran

Trazirat vazhdojnë në Iran në një mënyrë të paprecedent. Populli i Iranit, i ngopur me dekada të tëra shtypjeje dhe politikash të korruptuara të mullahëve, po ngre zërin e tij në çdo cep të vendit. Ajo që po ndodh është, në njëfarë mënyre, e ngjashme me fillimin e vitit 1978.

Stampa Email

Regjimi iranian konsiderohet përgjegjës për brutalitetin e tij

 Botuar më 27 prill 2018.

Uashington, D.C. - Sot, Dhoma e Përfaqësuesve miratoi Aktin mbi të Drejtat e Njeriut dhe Përgjegjësinë mbi  Marrjes e Pengjeve në Iran (H.R. 4744). Legjislacioni bipartiak hedh dritë mbi historikun e gjatë të shkeljeve të të drejtave të njeriut dhe marrjen e pengjeve nga ana e regjimit iranian. Ai gjithashtu urdhëron sanksione ndaj zyrtarëve iranianë përgjegjës për burgime të padrejta dhe politikisht të motivuara të shtetasve të SHBA.

Stampa Email

Shkatërrimi i fabrikës kimike të diktatorit sirian është një hap i domosdoshëm për t'i dhënë fund katastrofës në Siri

 Dhe duhet të plotësohet me shpërbërjen e plotë të IRGC dhe milicitë e tyre mercenare nga i gjithë rajoni

Vënia në shënjestër e qendrave dhe objekteve për prodhimin dhe mirëmbajtjen e armëve kimike vdekjeprurëse të diktatorit brutal sirian dhe çmontimi i makinës luftarake të këtij regjimi është një hap i domosdoshëm për t'i dhënë fund tragjedisë siriane, e cila për shtatë vite ka vrarë më shumë se 500,000 njerëz, mes tyre, fëmijë, gra dhe njerëz të pafajshëm e të pambrojtur dhe gjithashtu ka zhvendosur gjysmën e popullsisë siriane, ndërkohë që fushëveprimi i saj ka shkuar shumë përtej kufijve të këtij vendi.

Stampa Email

Ambasadori i regjimit të Iranit në Hollandë urren gratë

NCRI - Të premten më 22 dhjetor, rrjeti i lajmeve "POW ned" publikoi një raport lidhur me reagimin e parlamentarëve që morën një dhuratë për Krishtlindje nga Alireza Jahangiri, ambasadori i regjimit të Iranit në Hollandë, vlen të përmendet se ambasadori i regjimit kishte dërguar dhurata vetëm për deputetët meshkuj! Raporti është si më poshtë:

Stampa Email

Pse regjimi Iranian ka frikë nga pasojat e zgjedhjes së Donald Trumpit si President?

E shtunë, 12 nëntor 2016

NCRI - Grupet armiqësore në regjimin iranian janë të shqetësuara në lidhje me rezultatet e zgjedhjeve presidenciale dhe të Kongresit në Amerikë.
Khamenei ka frikë se nuk mbetet asnjë shans për përpjekje për shantazh terrorist dhe për marrje pengjesh. Rafsanjani, Rouhani iu drejtua kundërshtarit të tyre me zili dhe shkroi: "nuk do të kalojë shumë kohë, kur shumë iranianë të pashpresë do të presin për një të ardhme ku Obama të marrë përsëri detyrën duke qenë se kemi humbur një mundësi të çmuar në Iran."

Stampa Email

Iranianët në Holandë do të mbajnë një miting të madh për të kujtuar masakrën e vitit 1988

E Hënë, 15 Gusht 2016
NCRI - iranianët që banojnë në Holandë planifikojnë të mbajnë një miting dhe marshim të madh të shtunën për të tërhequr vëmendjen ndërkombëtare për abuzimet e vazhdueshme të tmerrshme të drejtave të njeriut nga regjimi i mullahëve dhe duke kujtuar dhe viktimat e masakrës së vitit 1988 e të burgosurve politikë në Iran.

Stampa Email

 • 1
 • 2
Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.