• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 17 Shtator 2019, 18:29:01.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Iran: Protesta e Punëtorëve Sulmohet nga Forcat Represive, Dhjetëra të Arrestuar

Shkruar nga një Shkrimtar i Stafit më 01maj 2019.

Thirrje për aksion urgjent për lirimin e të arrestuarve, dhe për dënimin e politikave të regjimit kundër punëtorëve

Një numër i madh punëtorësh, individë të varfëruar e të plaçkitur, u grumbulluan sot më 1 maj, në Ditën Botërore të Punëtorëve, përpara parlamentit të mullahëve duke thirrur me sloganet

Stampa Email

Punëtorët e Iranit Përballen me Kushte të Vështira në Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve

Shkruar nga Shamsi Saadati më 01 maj 2019.

Nga Shamsi Saadati

Kushtet e vështira të punës në Iran e bëjnë Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve më të rëndësishme se kurrë ndonjëherë. Shumica dërrmuese e punëtorëve në Iran punojnë në kushte që nuk përputhen me asnjë normë apo standart ndërkombëtar, ndërsa të drejtat e tyre më themelore shkelen sistematikisht.

Stampa Email

Kriza e Përmbytjeve në Iran Duket se do të Ndezë Protesta të Mëtejshme në Mbarë Vendin

Shkruar nga Shahriar Kia më 17 prill 2019.

Nga Shahriar Kia

Pak më shumë se një muaj më parë, shirat e dendur shkaktuan përmbytje të rënda në Iran. Kjo gja ka sjellë dëme madhore për infrastrukturën e vendit dhe shumë njerëz kanë humbur shtëpitë. Disa javë më vonë, shumë iranianë vazhdojnë të përballen me pasojat e përmbytjeve. Dhjetëra njerëz kanë humbur jetën dhe shumë iranianë janë të pastrehë.

Stampa Email

Përmbytjet në Iran: Regjimi Arreston Punëtorët e Shpëtimit dhe Protestuesit

Nga një Shkrimtar i Stafit

Ministria e Inteligjencës dhe Sigurisë (MOIS) e regjimit iranian arrestoi gjatë fundjavës të paktën 27 individë për ofrimin vullnetar të ndihmës ndaj viktimave të përmbytjes në Iranin jug-perëndimor, apo për pjesëmarrje në protesta kundër mungesës së përgjigjes së duhur nga ana e Regjimit ndaj kësaj fatkeqësiei.

Stampa Email

Iran: Demonstrues, punëtorë të shpëtimit arrestohen në Ahvaz

Iran, 14 prill 2019 – Të shtunën dhe të dielën, agjentët e Ministrisë iraniane të Inteligjencës dhe Sigurisë (MOIS) arrestuan një numër individësh që po merrnin pjesë në protestat e ditëve të fundit, së bashku me punëtorë të shumtë shpëtimi të cilët po ofronin vullnetarisht mbështetje të pavarur për zonat e përmbytura, vetëm me paratë e xhepave të tyre. Disa nga këta individë të arrestuar ishin të përfshirë në ngritjen e barrierave kundër përmbytjeve dhe në ofrimin e mbështetjes për njerëzit në zonat e përmbytura.

Stampa Email

Iran- Demonstratë e njerëzve të zemëruar në zonat e prekura nga përmbytjet në Ahvaz

Znj. Maryam Rajavi: Burimet e ushtrisë dhe IRGC-së duhet të vihen në dispozicion të njerëzve për të shpëtuar viktimat e përmbytjeve

Të premten, më 12 prill 2019, njerëzit e të rinjtë e zemëruar në Malashiyeh të Ahvazit (provinca Khuzestan) protestuan kundër pranisë së komandantit të IRGC-së, Mohammad Reza Naghdi, në zonë, duke thirrur “Ik shporru, Ahvazi do të mbetet i lirë”, duke e detyruar kështu të largohet. Njerëzit thërrisnin gjithashtu "Khuzestani është zhytur nën ujë, autoritetet flenë!" Mohammad Reza Naghdi është kreu për shoqërinë dhe kulturën në Gardën Revolucionare (IRGC), ish-kreu i Basij dhe një nga komandantët më kriminelë të IRGC-së.

Stampa Email

Mini Raporti i së Hënës për Iranin – 1 Prill 2019

 5 të Tjerë Vdesin nga Përmbytjet në Iran

Njerëzit në të 31 provincat e Iranit po paralajmërohen në mënyrë të vazhdueshme për përmbytje, sidomos të hënën. Shirat dhe stuhitë janë raportuar veçanërisht në provincat perëndimore të vendit.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.