• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 18 Shkurt 2020, 22:20:46.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Iran: Paga minimale e punëtorëve është katër herë më e ulët se kufiri i varfërisë

Vetëm përmbysja e regjimit klerikal dhe vendosja e sovranitetit popullor do t'i japë fund vuajtjeve të punëtorëve dhe punonjësve

Këshilli i Lartë i Punës i regjimit klerikal, përcaktoi pagën minimale të punëtorëve për 2018 në një milion e 114 mijë tomans (rreth 220 dollarë në muaj). Ndërkohë, sipas Hadi Aboui, kreu i Qendrës Supreme të Shoqatave të Punëtorëve, shporta e jetesës së punëtorëve, bazuar në të dhënat e tregut, vlerësimin e çmimeve, gjendjen e familjeve dhe pakësimin e ushqimeve të  punëtorëve, e cila u paraqit në Këshillin e Lartë të Punës, është tre milionë e 700 mijë tomans, që është më shumë se trefishi i pagës minimale të vendosur nga regjimi (faqja qeveritare e internetit Aftab - 3 prill 2018).

Stampa Email

Vazhdojnë protestat e punëtorëve, fermerëve, mësuesve dhe njerëzve të plaçkitur në qytete të ndryshme të Iranit

  Mësuesit e shkollave joqeveritare në Yazd u mblodhën në Dhomën e Mësuesve të qytetit për të protestuar për mospagimin e pagave të tyre për gjashtë muaj

Të enjten dhe të premten, më 15 dhe 16 mars, përveç mijëra fermerëve dhe njerëzve në Isfahan, protestuan punëtorë dhe njerëz të zemëruar nga të gjitha shtresat dhe grupet në qytete të ndryshme të vendit.

Stampa Email

Iran: Sulm i armatosur i forcave represive kundër mijëra fermerëve protestues

Mijëra fermerë në Ishfahanin Lindor, duke përfshirë fermerët e qytetit Varzaneh, të mërkurën në mëngjes, më 9 mars, u mblodhën për të protestuar kundër regjimit për refuzimin e dhënies së 'të drejtës së ujit'. Fermerët e zemëruar parkuan traktorët e tyre në të dy anët e rrugës dhe marshuan drejt stacionit të pompimit të ujit të Varzanehit në rrugën Yazd. Fermerët këndonin: "Mos kini frikë, mos kini frikë jemi të gjithë bashkë"; "Ata që kërkojnë të drejtën etiketohen si sabotues"; "Turp t’ju vijë për administrimin tuaj, turp t’ju vijë për drejtësinë tuaj "; "Vdekje autoriteteve të papërgjegjshme."

Stampa Email

Iran: Greva dhe protesta të punëtorëve, fermerëve, infermierëve, tregtarëve dhe njerëzve të plaçkitur në të katër anët e vendit

 Qindra fermerë në Isfahan protestuan ndanë urës Khaju dhe Organizatës së Ujit kundër refuzimit të regjimit për të dhënë të drejtat e ujit

Të mërkurën, më 7 mars, në të katër anët e qyteteve dhe fshatrave të vendit u përjetuan greva dhe protesta të njerëzve të privuar dhe pa të drejta.

 1. Punëtorët e Grupit Kombëtar të Çelikut në Ahvaz u mblodhën para zyrave të qeverisjes të regjimit në qytet në ditën e pesëmbëdhjetë të grevës së tyre, në shenjë proteste për mospagimin e rrogave dhe primeve, si dhe situatën e skajshme të jetesës së tyre dhe familjeve të tyre. Ata thërrisnin:

  Stampa Email

Vazhdojnë grevat dhe protestat e punëtorëve, fermerëve, pensionistëve dhe njerëzve të plaçkitur

 Të martën, më 6 mars, protestat e njerëzve të privuar dhe me paga të ulëta vazhduan në qytete të ndryshme të vendit:

 1. Në ditën e tretë të grevës së tyre mbarëkombëtare, punonjësit e Haft Tapeh Sugarcane kërkuan lirimin e punëtorëve të arrestuar, pagimin e rrogave të papaguara që prej katër muajsh dhe primeve të sigurimit. Ata mbanin pankarta ku shkruhej: "Ne, punëtorët e Haft Tapeh Sugarcane, jemi të uritur, familjet tona kanë nevojë për para".

  Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.