• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Enjte 20 Shkurt 2020, 17:21:22.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Toleranca e Popullit iranian ndaj regjimit të pushtetit po merr fund

NCRI – Vështirë të gjesh një ditë të vetme në të cilën zyrtarët shtetërorë apo mediat të mos paralajmërojnë se populli iranian e ka humbur durimin ndaj regjimit sundues.

Sadegh Zibakalam, një lektor i universitetit, i afërt me Rouhani-n, thotë se "shumë thonë që nuk është e nevojshme të përpiqesh të ndreqësh regjimin ngaqë ky sistem është i paaftë për t'u përmirësuar. Shumë njerëz vazhdojnë të më kritikojnë e të më sulmojnë, duke më akuzuar për përpjekjet për të parandaluar shkatërrimin e regjimit ".

Stampa Email

Grevë dhe përleshje në fabrikën kryesore të kallamsheqerit të Iranit

Punëtorët e seksioneve të ndryshme të fabrikës Haft-Tapeh Sugarcane kanë hyrë në grevë që nga mëngjesi i të shtunës më 3 mars, në protestë kundër mospagimit të rrogave dhe shpërblimit vjetor dhe kthimit të menaxherëve të korruptuar në postet e tyre të mëparshme. Punëtorët e dalë në pension të fabrikës gjithashtu morën pjesë në këtë lëvizje proteste.

Stampa Email

Iran: Demonstratë e 500 kreditorëve të grabitur, duke kënduar “Vdekje Rouhanit”

Të shtunën më 3 mars, 500 kreditorë të grabitur nga Kaspiku, Alborzi iranian, Samen Al-Hojaj, Arman Vahdat dhe njerëz të grabitur që erdhën nga Mashhad në Teheran u mblodhën para të parlamentit të regjimit.

Protestuesit thërrisnin: Vdekje Rouhanit, vdekje Ali Larijanit (kryetar i Parlamentit të regjimit); Është kjo shtëpia e kombit apo qendra ehajdutëve? Fitorja është e Perëndisë, poshtë kjo qeveri mashtruese; ata shkelën Islamin, goditën njerëzit; Larijani është gjyqtar (kreu i gjyqësorit), ai është shok i hajdutëve.

Stampa Email

Protesta të vazhdueshme në qytete të ndryshme të Iranit

Tubime  proteste, qindra punëtorë të Grupit Kombëtar të çelikut në Ahvaz

Të enjten dhe të premten, më 22 dhe 23 shkurt, vazhduan në qytete të ndryshme të vendit protestat e punëtorëve dhe grupeve të tjera të privuara nga të drejtat e tyre themelore. Rinia gjithashtu shprehu zhgënjimin e saj ndaj regjimit të korruptuar dhe kriminal me aktivitete të ndryshme, duke përfshirë djegjen e flamujve me portrete të Khameneit, xhelati i popullit iranian, shpërndarjen e pamfleteve dhe shkrimin e sloganeve.

Stampa Email

Arrestime masive në Teheran; Thirrje për veprim urgjent për lirimin e të burgosurve

Nga e hëna në mbrëmje, më 19 shkurt, deri në mëngjes herët të 20 shkurtit, forcat represive, në disa sulme brutale, rrahën dhe plagosën një numër të madh dervishësh, të cilët kishin organizuar një tubim proteste në Bulevardin Golestan 7 dhe rrugët përreth në Teheran. Një numër i madh njerëzish u arrestuan dhe u transferuan në vende të panjohura.

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.