• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 07 Dhjetor 2019, 21:01:04.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Punëtorët e Fabrikës Azarab në Iran Bien Viktimë e Korrupsionit të Regjimit

Shkruar nga Sedighe Shahrokhi më 29 tetor 2019.

Punëtorët e Fabrikës Azarab në provincën Arak e nisën raundin e ri të grevës së tyre më 6 tetor, duke protestuar për rrogat e vonuara, parregullsinë në menaxhimin e fabrikës dhe privatizimin e saj.

Fabrika Azarab dhe punëtorët e saj janë viktima të korrupsionit tashmë të institucionalizuar të regjimit iranian, dhe janë tani në një situatë të padurueshme; për këtë arsye, i kanë nisur protestat e grevat sërish. 

Stampa Email

Iran: Fermerët e zemëruar protestojnë në Isfahan

https://english.mojahedin.org/i/iran-protests-isfahan-farmers-20191027

Raportim nga PMOI/MEK

Iran, 27 tetor 2019—Fermerët e distriktit Kharsagan në Isfahan të Iranit qendror, u grumbulluan në një tubim të shtunën më 26 tetor, duke protestuar ndaj planeve të zyrtarëve të regjimit iranian dhe njerëzve me ndikim në të, për ta transferuar ujin nga lumi Zayandeh Rud në drejtim të fabrikës së tyre të çelikut.

Stampa Email

Protesta të punëtorëve në pesë qytete të Iranit

Punonjësit e Kompanisë Kharadash në grevë dhe në protestë jashtë degës vendore të Departamentit të Punës në Naqadeh të Iranit veri-perëndimor – 21 tetor 2019

Raportim nga PMOI/MEK

Iran, 22 tetor 2019—Punonjësit e Kompanisë Kharadajh në qytetin Naqadeh të Iranit veri-perëndimor zhvilluan një tubim proteste të hënën më 21 tetor, duke nisur një grevë dhe duke kërkuar pagesat e tyre të cilat u janë vonuar për shtatë muaj. Këta punëtorë u grumbulluan më pas jashtë zyrës së kryebashkiakut.

Stampa Email

IRAN: Protestë nga Banorët e Fshatit Chenar Mahmoudi në Lordegan

 Publikuar më 21 tetor 2019.

Forcat shtypëse mësyjnë shtëpitë e fshatarëve dhe arrestojnë të rinjtë

Të dielën më 20 tetor 2019, banorët e fshtatit Chenar Mahmoudi në Lordegan zhvilluan sërish një protestë anti-regjim. Pas protestës, njësitë speciale anti-rebelim mësynë shtëpitë e fshatarëve dhe arrestuan protestuesit, veçanërisht të rinjtë, duke i zvarritur përtokë për t’i çuar tek automjetet e tyre.

Stampa Email

Raporte të reja protestash nga mbarë Irani

Tubim proteste nga punëtorët e fabrikës së kallamsheqerit Haft Tapeh në Shush të Iranit jug-perëndimor-18 tetor 2019

Raportim nga PMOI/MEK

Iran, 19 tetor 2019—Teksa regjimin iranian e kanë mbërthyer krizat që po përshkallëzohen në Irak, Siri e tani edhe në Liban, ka gjithashtu raporte për shtim të protestave brenda Iranit.

Stampa Email

Studentët Dënojnë Praninë e Rouhani-t në Universitetin Iranian

Shkruar nga Hamideh Taati më 19 tetor 2019.

Është raportuar se studentët e Universitetit të Teheranit në kryeqytetin e vendit kanë zhvilluar protesta. Të mërkurën më 16 tetor, studentët u mblodhën tek xhamia e kampusit për disa arsye. Së pari, për të protestuar ndaj pranisë së Presidentit Hassan Rouhani’s atje. Së dyti, ata protestuan kundër arrestimit dhe burgosjes së shumë prej studentëve që kanë marrë dënime të gjata me burg për aktivizmin e tyre.

Stampa Email

IRAN: Në Provinca të Ndryshme u Vihet Flaka Posterave të Khomeini-t dhe Khamenei-t

Publikuar më 18 tetor 2019.

Nga data 14 deri më 17 tetor 2019, të rinjtë e rebeluar u kanë vënë flakën simboleve të regjimit të mullahëve, duke përfshirë posterat e Liderit Suprem të mullahëve Khamenei dhe disa qendra represive të tilla si bazat e Gardës Revolucionare (IRGC) në qytete të ndryshme, si në Teheran, Karaj, Mehr-Shahr, Nowshahr, dhe Rudsar.

Stampa Email

Iran: Punëtorët në Arak, Shush zhvillojnë protesta & greva

Protest rally of Azarab employees in Arak, western Iran (file photo)
 

Raportim nga PMOI/MEK

Iran, 13 tetor 2019—Punonjës të fabrikës Azarab në qytetin Arak të Iranit perëndimor mbajtën një tubim në njërin prej shesheve të qytetit të dielën më 13 tetor, për të protestuar ndaj faktit që statusi i tyre i punësimit ka mbetur pezull dhe ndaj kushteve të këqija të jetesës. Këta punëtorë kanë shpallur një afat një javësh për zyrtarët e regjimit që ta finalizojnë statusin e aksionerit kryesor të fabrikës së tyre, i cili është banka shtetërore Keshavarzi (Bujqësi).

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.