• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Djele 23 Shkurt 2020, 16:42:59.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Punëtorët tubojnë për të drejtat e tyre, për pagat në Iran

E Hënë, 24 Gusht 2015 

NCRI - Punëtorët në qytete e Iranit javën e kaluar zhvilluan një sërë protestash anti-regjimit mbi gjëndjen e tyre të paligjshme ekonomike, duke kërkuar pagat e prapambetura dhe sigurimin e duhur.
Tubimet u zhvilluan në qytetet e Arak, Shush, Kermanshah, Rafsanjan, dhe Lushan.
Sipas njoftimeve të marra, në një incident forcat shtypëse të regjimit sulmuan një protestë nga punëtorët në fabrikën e kallam sheqeri në Shush, në jug-perëndim të Iranit, duke plagosur dhe arrestuar një numër punëtorësh.

Stampa Email

Mbi 200 mësues nga i gjithë Irani u arrestuan në protestën e Teheranit

E mërkurë, 22 Korrik 2015

NCRI – Numri i të arrestuarve në protestat e mësimdhënësve të mërkurës në Teheran ka arritur 200. Shumë nga të arrestuarit janë mësues nga qytete të tjera të tilla si Mashhad, Mahabad, Yazd, Kohkilouyeh, Marivan, Delfan Khomain, Isfahan, Kerman, Shahreza, Anzali, Sabzevar , Robat Karim, Pakdasht, Sanandaj, Qazvin, Shahr-e Kord, Karaj, Hamedan, Oromieh, Sari, të cilët kishin ardhur në Teheran dhe u arrestuan në sulmet nga ana e forcave të shtypëse.

Stampa Email

Irani: Përplasjet me forcat represive të sigurisë në provincën Fars

 NCRI - Të shtunën, agjentët e forcave shtypëse të sigurisë sulmuan fshatin Dehsheikh në Lamerd (province jugore e Fars) me pretekstin e konfiskimit të mallrave të paligjshme. Ndër të tjera, ata ishin në kërkim të konfiskonin një kamion që transportonte antenat satelitore. Njerëzit në këtë fushë konfrontuan forcat represive dhe pati përleshje midis njerëzve dhe forcave të sigurisë kjo vazhdoi deri të dielën. Një numër njerëzish dhe forcash e sigurimi u plagosën në këto përleshje.

Stampa Email

IRAN: Banorët e Iranshahr protestojnë për vdekjen e Baluchis vrarë nga Forcat e Sigurisë së Shtetit

Një stacioni policie dhe tre automjeteve shtetërore u është vënë zjarri.
Të dielën, më 10 maj, banorët e Mohammadabad dhe fshatrave të Karimabad, pranë Iranshahr në Sistan dhe në Provincën e Baluchestan, ishin të zemëruar nga vdekja e dy Baluchis, ata sulmuan stacionin e policisë në Mohammadabad me drurë,gurë dhe i vendosën flakën. Protestat në rajon vazhduan deri në orët e vona të natës të së dielës dhe protestuan duke shkatërruar tre automjete që i përkasin forcave të sigurisë dhe të komunës. Për më tepër, rruga Iranshahr-Bampour u mbyll nga protestuesit.

Stampa Email

IRAN: Mësuesit mbajnë protesta në 28 qytete për ti dhënë fund masave të regjimit

 NCRI - Mijëra mësues Iranianë të dielën dolën në rrugët e 28 qyteteve në të gjithë vendin duke kërkuar nga regjimi dhënien fund të diskriminimit ndaj mësuesve, rritjen e pagave të mësuesve të paktën mbi kufirin e varfërisë.
Protestat u mbajtën në Teheran, kryeqytet si dhe në qytetet të tjera si Shiraz, Marivan, Khorramabad, Brujerd, Ilam, Kermanshah, Ravansar, Javanroud, Zanjan, Yasouj, Ardebil, Bandar Abbas, Sanandaj, Arak, Qazvin, Esfehan, Rasht, Qaemshahr, Hamedan, Paveh, Abadan, Bandar Gonaveh, Tabriz, Abhar dhe Karaj.

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.