• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Hene 27 Janar 2020, 15:14:32.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Iran: Përmbytja i Ka Shkatërruar Njerëzit. Regjiimi Nuk Ka Marrë Asnjë Masë

Mungesa e ndihmave nga regjimi iranian ndaj njerëzve të varfër në provincën jug-lindore Sistan dhe Baluchistan u ka shkaktuar këtyre zonave dëme të mëdha pas përmbytjes së fillim-janarit.

Për gati dy javë, përmbytjet kanë shkatërruar provincën e varfër Sistan e Baluchestan në Iranin jug-lindor, duke shkaktuar, sipas llogaritjeve, një dëm me vlerë një bilion dollarë, dhe banorët vendas nuk janë në gjendje as të përballojnë blerjen e ushqimit dhe ujit.

Continue Reading

Stampa Email

Thesari Amerikan vë sanksione të reja me në shënjestër industritë petrokimike dhe të petroleumit të Teheranit 

Departamenti Amerikan i Thesarit (OFAC) ka vënë sanksione të reja mbi industrinë petrokimike në Iran – 23 janar 2020

Shkruar nga Sedighe Shahrokhi më 23 janar 2020.

Zyra për Kontrollin e Aseteve të Huaja (OFAC) në Departamentin e Thesarit të Shteteve të Bashkuara vuri të enjten sanksione të reja me në shënjestër  katër kompani ndërkombëtare petrokimike dhe të petroleumit. 

Continue Reading

Stampa Email

Kryengritja në Irak: Shkatërrimi i Thellësisë Strategjike të Regjimit Iranian pas Eliminimit të Soleimani-t


Protestat në Irak: Qëllimi kryesor i protestave është ta çlirojnë vendin e tyre dhe t’i japin fund ndërhyrjeve fatale të regjimit iranian në Irak

Shkruar nga Sedighe Shahrokhi më 23 janar 2020.

Një kryengritje mbarëkombëtare shpërtheu në Irak në fillim të tetorit dhe po vazhdon ende. Këto protesta janë kundër politikave të korruptuar të cilët e kanë çuar në shkatërrim absolut njërin nga vende më të pasura të Lindjes së Mesme.

Continue Reading

Stampa Email

Amnesty International: Ekspertët e OKB-së Duhet të Kenë Akses të Menjëhershëm në Qendrat e Paraburgimit në Iran

Amnesty International: Veproni për të Liruar Protestuesit Iranianë

Shkruar nga Mansoureh Galestan më 21 janar 2020.

Amnesty International ka nisur një fushatë “Vepro” duke bërë thirrje që ekspertëve të Kombeve të Bashkuara t’u “jepet akses i menjëhershëm në qendrat e paraburgimit” në Iran për të siguruar mirëqenien e të arrestuarve në protestat e Iranit.

Continue Reading

Stampa Email

Zgjedhjet Parlamentare: Shqetësimi i Madh i Regjimit të Iranit Ndërsa Irani proteston Fuqishëm

I zhytur në kriza, përballë protestave mbarëkombëtare të Iranit, regjimi iranian është në një ngërç të plotë për të mbajtur zgjedhje të rreme parlamentare.

Zgjedhjet parlamentare të regjimit iranian do të mbahen në 21 shkurt 2020. Në mungesë të lirisë dhe opozitës së vërtetë, zgjedhjet parlamentare në Iran janë një skenë tjetër e sulmeve të regjimit mbi kontrollin dhe plaçkitjen e pasurisë së popullit iranian.

Continue Reading

Stampa Email

Nën Shqyrtim Grupi i Lobimit NIAC i Regjimit Iranian

Disa Foto të Anëtarëve të Grupit të Lobimit të Regjimit Iranian

Shkruar nga Shahriar Kia më 17 janar 2020.

Senatorët Amerikanë i Bëjnë thirrje departamentit të drejtësisë që ta hetojë grupin e lobimit NIAc të regjimit iranian

Më 14 janar 2020, tre senatorë amerikanë, Mike Braun, Ted Cruz, dhe Tom Cotton, i bënë thirrje Departamentit amerikan të Drejtësisë që ta hetojë Këshillin Kombëtar Iranian Amerikan (NIAC), një grup lobimi i regjimit iranian.

Continue Reading

Stampa Email

MEK dhe Roli i Rëndësishëm i Grave në Protestat e Fundit të Studentëve

Iran – Roli i grave në Protestat e Iranit

Shkruar nga një Shkrimtar i Stafit më 16 janar 2020.

Më 8 janar, Korpusi i Gardës Revolucionare Islamike qëlloi një avion ukrainas pasagjerësh me një raketë sipërfaqe-ajër, duke vrarë të 176 njerëzit që ishin në bord. Pas tre ditësh mohimi, regjimi e pranoi se ishte përgjegjës, duke ndezur kështu një seri protestash në Iran.

Continue Reading

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.