• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Djele 08 Dhjetor 2019, 16:37:17.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Mini Raporti i së Hënës për Iranin – 28 Maj, 2018

Kushtet e Grave të Burgosura të Gonabadi Kanë Ngritur Shqetësimin e AI

“Gratë e burgosura të komunitetit fetar të Gonabadi Dervish në Iran po i nënshtrohen abuzimit verbal, duke përfshirë fyerje seksuale, dhe nuk po i jepet trajtimi i duhur mjekësor nga doktorët dhe profesionistët e tjerë të shëndetit në burgun Shahr-e Rey në rrethinat e Teheranit,” ka thënë Amnesty International në një deklaratë të lëshuar më 25 maj, 2018.

Continue Reading

Stampa Email

Komentet e Mike Pompeo Sekretar i Shtetit i SHBA: Pas Marrëveshjes, një Strategji e Re për Iranin

Fragmente:

Dy javë më parë, Presidenti Trump i dha fund pjesëmarrjes së Shteteve të Bashkuara në Planin e Përbashkët të Veprimit, njohur në përgjithësi si marrëveshja bërthamore e Iranit.

Presidenti Trump u tërhoq nga marrëveshja për një arsye të thjeshtë: ajo nuk garantonte sigurinë e popullit amerikan nga rreziku i krijuar prej liderëve të Republikës Islamike të Iranit.

Continue Reading

Stampa Email

Mini Raporti i të Hënës për Iranin – 21 Maj, 2018

 

 • Pompeo do të zbardhë "Planin B" të SHBA për t’u përballur me Iranin

Sekretari i Shtetit Mike Pompeo do të zbulojë "Planin B" të administratës për t’iu kundërvënë Iranit të hënën, ide të cilën disa kritikë e quajnë "ëndërr të kotë", ndërsa të tjerë dyshojnë nëse administrata po tregohet e ndershme në lidhje me qëllimet e saj për këtë vend.

Continue Reading

Stampa Email

Iran: Vetëvrasja e Kreditorëve të Falimentuar për Shkak të Problemeve të Rënda Financiare

Një anëtar i parlamentit të regjimit ka raportuar “vetëvrasjen” të disa kreditorëve që ranë viktimë e institucioneve financiare të Provincës Lorestan (në Iranin perëndimor) dhe ka bërë thirrje për veprim nga ana e Bankës Qendrore. Megjithatë, shumë veta e konsiderojnë vetë Bankën Qendrore si rrënjën e problemit, pasi ajo është burimi i miratimit të këtyre institucioneve financiare.

Continue Reading

Stampa Email

Mini Raporti i të Martës për Iranin – 15 Maj, 2018

 • Demonstratë kundër vizitës së Mohammad Javad Zarif Ministrit të Jashtëm të regjimit iranian

Mbështetës të opozitës iraniane, Këshilli Kombëtar i Rezistencës së Iranit (NCRI) mbajtën një tubim përballë zyrave qendrore të BE kundër vizitës së Mohammad Javad Zarif Ministrit të Jashtëm të regjimit të mullahëve në Bruksel, Belgjikë, më 15 maj 2018. Raportet thonë se ata shprehën mbështetjen e tyre për kryengritjen në Iran dhe e quajtën këtë 'diktaturë fetare' si shtetin numër një-ekzekutues në botë.

Continue Reading

Stampa Email

Mini Raporti i të Mërkurës për Iranin – 9 Maj, 2018

 Departamenti i Thesarit të SHBA-së deklaron një politikë të re sanksionesh kundër Iranit

Në vazhdim të vendimit të Presidentit të SHBA, Donald Trump, për t’u tërhequr nga marrëveshja bërthamore me regjimin iranian, Sekretari i Thesarit Steven Mnuchin i konfirmoi sanksionet në një deklaratë:

“Presidenti Trump është treguar i qëndrueshëm dhe i qartë në faktin që kjo Administratë është e vendosur të adresojë tërësinë e veprimtarive destabilizuese të Iranit. Ne do të vazhdojmë të punojmë me aleatët tanë për të ndërtuar një marrëveshje që të mbrojë vërtetë interesin e sigurisë afatgjatë kombëtare.

Continue Reading

Stampa Email

Mini Raporti i të Hënës për Iranin – 7 maj, 2018

 Mbledhje Protestuese e Aksionerëve të Kompanisë së Minierave të Kromitit, Esfandaqeh, në Kerman, Iran

Të dielën, 6 maj, 2018, rreth 100 aksionerë të Kompanisë së Minierave të Kromitit, Esfandaqeh, në Kerman, Iran u mblodhën përballë punishtes së kompanisë në rajonin e Abdasht në protestë ndaj pasigurisë së statusit të aksioneve të tyre.

Continue Reading

Stampa Email

Iran: Lotët e Prodhuesve Vendas

Një prodhues veshjesh, duke iu referuar tendencës historike në Iran, tha që iranianët kanë përdorur vetëm produkte iraniane në vitet e shkuara dhe nuk ka patur shenja të produkteve të importuara apo të kontrabandës së veshjeve në vend, dhe shtoi, çfarë ka ndodhur në këtë vend që i ka gjunjëzuar prodhuesit iranianë?

Continue Reading

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.