Saturday, April 17, 2021

Economy

Pavarësisht pretendimeve të mullahëve, ekonomia e Iranit po bie

Shkruar nga Shahriar Kia Ekonomia e Iranit po vuan nga korrupsioni i institucionalizuar i mullahëve dhe politikat e gabuara. Ndërsa mbrojtësit e mullahëve fajësojnë sanksionet...

Ekonomia e Iranit Vuan nga Efektet e Korrupsionit, Jo të Sanksioneve IRGC e Iranit kontrollon projekte të mëdha ndërtimi

Problemet ekonomike të Iranit ka shumë vite që po përkeqësohen vazhdimisht. Zyrtarët iranianë kanë bërë përpjekje të koordinuara për t’ua vënë fajin për këtë...

Rrënjët e Krizës Ekonomike të Iranit

Iranianët mezi arrijnë të sigurojnë jetesën dhe po përballen me krizën e Covid-19 si dhe me vështirësi të ndryshme ekonomike, si rritja e jashtëzakonshme e...

Korrupsioni i regjimit të Iranit vendos ekonominë në rënien e lirë në Vitin e Ri Persik të 1400

 Njerëzit e Iranit në rradhë të gjata për të blerë nevoja themelore E Shtuna, 21 Mars, shënoi Vitin e Ri Persik të 1400. Pavarësisht pretendimeve...

Regjimi i Iranit pranon rënien ekonomike të përkeqësuar, por nuk ka asnjë plan për ta kthyer atë

  Vitin e kaluar, kushtet ekonomike në Iran e çuan vendin në vendin e katërt në një renditje të bazuar në indeksin e mjerimit. Llogaritjet...

Zyrtarët e Regjimit Iranian Shprehin Frikë nga Shoqëria e Trazuar e Iranit

  Teksa krizat ekonomike dhe shoqërore përkeqësohen në Iran për shkak të veprimeve të regjimit, gjithnjë e më shumë zyrtarë po shprehin frikë nga trazimi...

Iran: Marrëveshja me Kinën Tregon se Mullahët do ta Sakrifikonin të Gjithë Vendin për Pushtet

  Protestë në rrugët e Teheranit kundër traktatit Kinë-Iran Lideri i parë Suprem i regjimit iranian, Ruhollah Khomeini, pati thënë njëherë se, po të përballej me...

Korrupsioni sistematik i regjimit të Iranit dhe kriza ekonomike e Iranit

Qëndrimi në radhë të gjata për të blerë Lajmet nga Irani tregojnë se si njerëzit po përballen me vështirësitë ekonomike, veçanërisht çmimet në rritje...

Iran: Fjalimet e Rouhani-t dhe Khamenei-t me Rastin e Novruzit Dëshmojnë se Regjimi Ndodhet në një Rrugë pa Krye

E shtuna shënoi fillimin e Vitit të Ri pers 1400. Të gjendur përballë një shoqërie të trazuar dhe në izolim ndërkombëtar, zyrtarët e lartë...

Zyrtari iranian thotë se ushqimet themelore eksportohen ndërsa iranianët tolerojnë mungesën

 Drejtori i Përgjithshëm i Zyrës së Tregtisë të Iranit të lidhur me Ministrinë e Industrisë, Minierave dhe Tregtisë tha dje se disa artikuj ushqimorë...

Faktet dhe Shifrat Tregojnë Sesi Mullahët e Kanë Shkatërruar Ekonominë e Iranit

Ndërkohë që ekonomia e Iranit vuan dhe populli mezi e fiton bukën e gojës, regjimi vazhdon me politikat e gabuara ekonomike. Por për ta...

Nevoja për Politika të Rrepta Ndaj Iranit po Rritet, por Europa po Anon nga Rruga e Gabuar

Është e vërtetë që shumë nga bizneset e Europës duan të kenë të bëjnë me ekonominë e Iranit   Mes kritikëve të pavarur të regjimit iranian,...

Mediat Shtetërore të Iranit Paralajmërojnë Zyrtarët e Regjimit për një Tjetër Shpërthim të Publikut

Me rritjen e krizës ekonomike të Iranit, të shkaktuar nga keqmenaxhimi i regjimit, mediat shtetërore paralajmërojnë për një tjetër shpërthim të publikut kundër regjimit...

Kriza Ekonomike e Iranit: Sanksionet apo Regjimin, Kë Duhet të Fajësojmë?

Kriza ekonomike e Iranit ka qenë në qendër të vëmendjes së mediave brenda dhe jashtë vendit. Ndonëse regjimi dhe apologjetët e tij përpiqen të...

Ekonomia e Iranit është një ortek që rrokulliset poshtë një kodre

  Ekonomia e Iranit vazhdon të spiralizohet në falimentim   Sipas një edicioni të 22 dhjetorit të javës Tejaratefarda, në tetë vitet e fundit, ekonomistët qeveritarë janë...

Iran: Khamenei Derdh Lot Krokodili për Infermierët, por Refuzon ta Përdorë Perandorinë e Tij Financiare për t’i Ndihmuar Ata

  Lideri Suprem i regjimit iranian, Ali Khamenei, i cili qëndron në krye të njërës prej perandorive më të mëdha financiare në botë, të dielën...