Monday, September 27, 2021

Embargo e Armëve për Iranin: Mediat Shtetërore Refuzojnë Pretendimet e Rouhani-t për Fitore

  Më 18 tetor, Teherani shpalli se embargo e armëve e Kombeve të Bashkuara ka mbaruar zyrtarisht. Edhe pse ky lajm nuk ishte aspak i...

Regjimi i Iranit Kontrabandon Ilaçe në Irak, Ndërkohë që Ankohet për Sanksionet

Të enjten, inteligjenca e ushtrisë irakene raportoi se ka konfiskuar 19 kamionë që kontrabandonin qindra mijëra ilaçe nga Irani në Irak. Ndërkohë, regjimi iranian...

Ekonomia e Falimentuar e Iranit, Rezultat i Korrupsionit të Institucionalizuar të Regjimit

Shtetet e Bashkuara kanë vënë sanksione mbi 18 banka të regjimit iranian të enjten. Si përgjigje, presidenti i regjimit Hassan Rouhani dhe shumë nga...

Regjimi Iranian do t’i Shesë Naftë Njerëzve: Një Veprim Mashtrues për ta Plaçkitur më...

Shitja e naftës popullit iranian vetëm sa do ta shtojë presionin mbi të Pas pak ditësh mburrjeje për një “lehtësirë ekonomike,” presidenti i regjimit Hassan...

Zyrtari i Regjimit të Iranit: Tregu i Aksioneve do të Shpërthejë

9 Maj 2020 "Trazirat e shkaktuara nga shpërthimi i luhatjeve të bursës do të jenë më të mëdha se 2017 dhe Nëntori 2019" Në një intervistë...

Iran: Regjimi Heq Katër Zero nga Monedha Kombëtare në Mesin e Krizës së Koronavirusit,...

5 maj 2020 Iran: Regjimi heq katër zero nga monedha kombëtare Parlamenti i regjimit iranian ka miratuar një ligj për ta ndryshuar monedhën kombëtare nga Rial...

Eksportet Gjermane në Iran Janë Përgjysmuar në Gjysmën e Parë të 2019-ës, Sipas të...

Shkruar nga Mahmoud Hakamian  Eksportet gjermane në Iran pothuajse janë përgjysmuar në gjashtë muajt e parë të 2019-ës, sipas të dhënave të shfaqura të hënën,...

Rënia Ekonomike e Iranit Është Thelluar Vitin e Fundit

 Nga Amir Taghati Sipas raportit të fundit të Qendrës Statistikore të Iranit, prodhimi i brendshëm bruto i iranian (GDP) ka rënë me 4.9% gjatë vitit...

Kostot e jetesës në Iran vazhdojnë të rriten ndërkohë që pagat e punëtorëve tkurren

Nga Shahriar Kia Ndërsa situata ekonomike e Iranit vazhdon të përkeqësohet, regjimi nuk po bën asgjë për ta mbrojtur jetesën e njerëzve kundër rritjes së...

Ekonomia e Iranit Gjendet në Rrezik më të Madh se Ç’Pritej më Parë

Nga Hamideh Taati Ekonomia e Iranit është në një gjendje të tmerrshme dhe ekspertët e analistët besojnë se vendi do të përballet së shpejti...