Monday, May 23, 2022

IRGC vrau mësuesin tonë, thonë studentët në Khash, Irani Juglindor

Një video mallëngjyese që po qarkullon gjerësisht në rrjetet sociale tregon nxënësit e një shkolle në provincën juglindore të Sistanit; Baluçestani në Iran mban...

Rritje e re e rasteve me Covid-19 në Iran

“Pavarësisht rritjes së rasteve të reja me Covid-19  në botë, duke përfshirë Kinën, procesi i normalizimit në Iran vazhdon, ndersa  kujdesi shëndetësor individual dhe...

Irani: Gratë, viktima të spastrimit politik të mullahëve

Lajmet rreth vendimit të regjimit iranian për të shkarkuar dy shtetas iranianë nga profesionet e tyre janë bërë një nga temat dhe diskutimet kryesore...

IRAN: Në dhomën e pritjes së vdekjes Të burgosurit e sëmurë lënë për të...

14 Prill, 2022 Raporti i ri i Amnesty International mbi Iranin Raporti i ri i Amnesty International mbi Iranin: Zyrtarët e burgut iranian po kryejnë shkelje tronditëse...

Iran: Raporti mujor mbi lirinë dhe shkeljet e të drejtave të njeriut – Mars...

Gjatë viteve, regjimi iranian ka pranuar një sërë traktatesh të rëndësishme ndërkombëtare detyruese me partnerë kontraktualë nga pothuajse çdo vend i botës. Regjimi i...

Iran: Dënimi i të burgosurve me vdekje në publik, cikli i ri i egërsisë...

Gjyqësori i regjimit klerikal ka dënuar dy të burgosur me vdekje në publik. Sipas medias shtetërore, Tabnak, më 27 mars, Massoud Massoudifar, kreu i...

Raporti vjetor i Amnesty International: Situata e mjerueshme e te drejtave te popullit Iranian...

Më 29 mars, Amnesty International publikoi raportin e saj vjetor që vlerëson situatën globale të të drejtave të njeriut. Katër faqe të këtij raporti...

Të shtënat nga IRGC ndaj bariut beluçi ngre tensionet në Iranin juglindor.

Sot, më 25 mars, një bari Baluch i quajtur Javid Sassouli u plagos nga IRGC e regjimit iranian në qytetin e Hirmand. Shtetasi mësohet...

Pikat kryesore të Raportit të Javaid Rehman.  Shkeljet sistematike të të drejtave të njeriut...

Sesioni i 49-të i Këshillit të të Drejtave të Njeriut u mbajt në Gjenevë, te enjten e 17 Marsit. Në raportin e tij drejtuar...

Ekspertët e OKB-së për të drejtat njerëzore paralajmërojnë për censurimin e internetit në Iran

Javaid Rehman, Raportues Special për situatën e të drejtave të njeriut në Iran; Irene Khan, Raportuese Speciale për të drejtën e lirisë së mendimit...