Sunday, October 24, 2021

Raport mbi Protestat e Shtatorit në Iran: 340 protesta

Sipas raporteve të mbledhura nga burimet e lidhura me Rezistencën Iraniane, në shtator ka patur të paktën 340 protesta të regjistruara në 109 qytete. Mësuesit...

Iran: Pensionistët dhe Mësuesit Protestojnë në Teheran e në 16 Qytete të Tjera

  Protestuesit: “Mësues, Kërko të Drejtat e Tua,” “Pensionistët më Mirë Vdesin sesa të Pranojnë Poshtërimin,” “Pjatat Tona Janë Bosh, Mjaft Më me Premtime Boshe” Znj. Maryam...

Iran: Njerëz të zemëruar nga ekzekutimi i Salehit; turma njerëzish marrin pjesë në funeralin...

  Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI)   Regjimi klerik vari 42-vjeçarin Abbas-Qoli Salehi në burgun e Isfahanit të mërkurën, më 29...

Iran: Protestat e mësuesve në 40 qytete, 20 provinca

Protestuesit thërrasin: "Mësuesit e burgosur duhet të lirohen", "Mësuesit kërkojnë të drejtat e tyre", "Edhe nëse vdesim, ne do të marrim të drejtat tona" Të...

Protesta iraniane në të gjithë botën kundër fjalimit të Raisi në OKB

  Të martën, iranianët dhe mbështetësit e Mujahedin-e Khalq (MEK) mbajtën një tubim në dhjetëra qytete në të dy anët e Atlantikut, duke dënuar abuzimet...

Raport mbi Protestat Iraniane në Gusht: 3,568 protesta

Sipas raporteve të mbledhura nga burime të lidhura me Rezistencën Iraniane, në gusht ka patur të paktën 3,568 protesta të regjistruara. Shumica e protestave në...

Mësueset dhe arsimtaret zhvillojnë protesta në Teheran, Varamin, Dezful

Protesta e mësuesve në Varamin Mësueset dhe arsimtaret femra kanë zhvilluar katër protesta brenda një dite, duke i kërkuar qeverisë që t’u përgjigjet kërkesave të...

Punëtorët e Varfër e të Zemëruar të Iranit

  Gjatë katër dekadave të sundimit të mullahëve në Iran, standardi i jetesës së punëtorëve është ulur për shkak të politikave të regjimit, rritjes së...

Iran: Shpërthejnë protesta në Junqan pas arrestimit dhe rrahjes së dy banorëve

  Junqan - Demonstrata kundër arrestimit të dy qytetarëve 2 - 10 gusht 2021 Iran - Protesta Njerëzit e Junqan (në Provincën Chaharmahal dhe Bakhtiari) dolën në...

Iran: Teherani  Dështon në Përpjekjen për t’i Zbutur Trazirat me Anë të Zgjerimit të...

Ndërkohë që protestat në Iran po i afroheshin fundit të javës së tyre të dytë, parlamenti i regjimit po miratonte ligje për zgjerimin e procedurave të filtrimit...