Saturday, January 23, 2021
Ballina News Nuclear

Nuclear

Shqetësimet europiane rreth programit bërthamor të Iranit duhet të çojnë në presion të shumëanshëm

  Të shtunën, tre nënshkruesit evropianë të marrëveshjes bërthamore të Iranit në 2015 lëshuan një deklaratë të përbashkët në të cilën ata ngritën alarmin mbi...

Zhvatja bërthamore e Regjimit të Iranit: Detyrimet e Komunitetit Ndërkombëtar

Parlamenti i regjimit iranian njoftoi të ashtuquajturin "plan strategjik" të tij për të detyruar heqjen e sanksioneve ndërkombëtare në dhjetor, duke legalizuar zhvatjen bërthamore...

Iran: Pasurim 20% dhe Përgatitja e Terrenit për Pasurim Edhe Më të Lartë – Nevoja për të Implementuar Rezolutat e Këshillit të Sigurimit të...

  Në një përpjekje të qartë për t’u bërë shantazh bashkëbiseduesve perëndimorë, Behrouz Kamalvandi, zëvendës zëdhënësi i Organizatës së Energjisë Atomike të regjimit iranian, ka...

BE Nuk Duhet ta Tolerojë Shantazhin Bërthamor të Iranit

Organizata monitoruese e çështjeve bërthamore të OKB-së shpalli të dielën se regjimi klerikal në Iran është i përgatitur dhe do të fillojë të “prodhojë...

Shpallet Pasurimi i Uraniumit me 20% për t’i Bërë Shantazh Komunitetit Ndërkombëtar

  Iran, Impianti i Pasurimit të Lëndës Djegëse në Fordo Rivendosja e gjashtë rezolutave të Këshillit të Sigurimit, dhënia fund plotësisht pasurimit, mbyllja e komplekseve bërthamore,...

Teherani Ndërton Qendër të Re Bërthamore në Fordo, Shkel JCPOA

Të premten, më 18 dhjetor, The Associated Press zbuloi se regjimi iranian ka filluar të ndërtojë një qendër bërthamore në objektin nëntokësor bërthamor në Fordo, pranë...

IRGC Zbulon Raketat e Reja Balistike në Mesin e Përkeqësimit të Krizës së Covid-19 në Iran

Raketa balisitke me rreze të gjatë veprimi e IRGC-së Në mesin e përkeqësimit të krizës së koronavirusit në Iran dhe teksa njerëzit po përballen me...

Qendrat e reja të Iranit për të vazhduar aktivitetet bërthamore

  Zëvendës Drejtori i NCRI-SH.B.A., Alireza Jafarzadeh, duke përdorur një prezantim të power point, tregoi harta, grafikë dhe skema të organizatës së fshehtë, si dhe...

Programi Bërthamor i Regjimit Iranian: Një Mjet Mbijetese apo Litar Varjeje?

Shkruar nga Shahriar Kia Regjimi iranian është përpjekur të ndërtojë armë bërthamore si pjesë e strategjisë së tij të mbijetesës. Pas revolucionit të 1979-ës, sapo...

Mbi 250 Parlamentarë Europianë e Arabë Mbështesin Sanksionet e OKB mbi Regjimin e Iranit

  Në një njoftim për shtyp të martën, Komiteti Britanik për Lirinë e Iranit (BCFIF) shpalli mbështetjen e mbi 250 parlamentarëve nga Europa e vendet...

Rikthimi i Sanksioneve dhe Aktivizimi i Mekanizmit ‘Snapback’: Pasojat për Regjimin e Iranit

  Shtetet e Bashkuara kanë aktivizuar mekanizmin ‘snapback’, një provizo e paktit bërthamor të 2015-ës të Iranit me fuqitë botërore, duke dhënë si shkak veprimtaritë...

SHBA Vë Sanksione të Reja mbi Regjimin Iranian, Njëkohësisht me Aktivizimin e Mekanizmit ‘Snapback’

Më 21 shtator, Departamentet e Shtetit, Thesarit, dhe Tregtisë të Shteteve të Bashkuara vunë sanksione të reja mbi regjimin iranian për veprimtaritë e tij...

Raporti i IAEA-së Rrit Domosdoshmërinë që Bota t’i Ndalë Ambiciet Bërthamore të Regjimit Iranian

  Pas vizitës së Rafael Grossi-t, Drejtor i Përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA), në Iran, në raportin e saj më të ri,...

Iranianët Jashtë Vendit dhe Mbi 100 Ligjvënës Nxisin OKB-në t’i Rivendosë Sanksionet mbi Regjimin Iranian

Anëtarë të diasporës iraniane dhe mbi 100 parlamentarë europianë e arabë i kanë bërë thirrje komunitetit ndërkombëtar t’i rivendosë sanksionet mbi regjimin iranian, njëkohësisht...

SHBA nis procesin për t’i rikthyer sanksionet e Kombeve të Bashkuara mbi regjimin iranian

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara Shtetet e Bashkuara e kanë informuar të premten Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara se kanë...

Rezoluta e Re e IAEA-së Konfirmon Ambiciet Bërthamore të Regjimit Iranian, Bota Nuk Duhet t’i Lejojë Mullahët të Prodhojnë një Bombë Bërthamore

Bordi i guvernatorëve të IAEA-së Bordi i Guvernatorëve të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike i ka bërë thirrje regjimit iranian të premten që të mos ia...