Saturday, January 29, 2022

IRAN: “Reaktori i Arakut na Ka Dhënë 9 Kg Plutonium në Vit, Mjaftueshëm për...

Iran: Anëtari i Komisionit Parlamentar të Regjimit për Marrëveshjen Bërthamore: “Reaktori i Arakut na Ka Dhënë 9 Kg Plutonium në Vit, Mjaftueshëm për një Bombë” Në...

Politikat Mashtruese të Regjimit Iranian Dhe JCPOA

Pavarësisht pretendimeve të Teheranit se ka siguruar një raund të ri negociatash me P4+1 në Bruksel, zyrtarët europainë dhe amerikanë e kanë mohuar ekzistencën...

Demonizimi i MEK –ut nga ana e Teheranit është një shenjë e zbulimeve të...

Iran: Reaktori i ujit të rëndë Arak Në vitin 2002, Organizata Popullore Muxhahedine e Iranit (PMOI/MEK) zbuloi detajet e para kryesore në lidhje me programin...

Iran: Kabineti i Raisit dhe një nevojë për një politikë pohuese drejt një regjimi

Pas marrjes së detyrës më 5 gusht, presidenti i regjimit iranian Ebrahim Raisi ka zgjedhur një qeveri të kriminelëve dhe terroristëve, përfshirë individë të...

Regjimi i Iranit Vazhdon me Mashtrimet e Tij Bërthamore, Duke Shfrytëzuar Mosveprimin e Komunitetit...

Të dielën, agjencia bërthamore e OKB tha se Teherani ka refuzuar t’u përmbahet kushteve të një marrëveshjeje të lidhur dy javë më parë, e...

Çështja Bërthamore e Iranit Nuk do të Jetë Kurrë në Favor të Raisi-t

Kush mund ta shpjegonte më mirë situatën e rëndë të qeverisë iraniane dhe liderit suprem të saj, Ali Khamenei, sesa vetë zëdhënësi i saj...

Çështja Bërthamore e Iranit Nuk Duhet të Pengojë Çështjen e Pazgjidhur të Krimeve Kundër...

  Kur bëhet fjalë për çështjet e Iranit në ditët e fundit, pakti bërthamor i njohur zyrtarisht si Plani i Përbashkët Gjithëpërfshirës i Veprimit është...

A mundet Qeveria e Iranit ta shantazhojë Perëndimin këtë herë në rastin e saj...

  Një takim i Bordit të Guvernatorëve të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) do të mbahet në fund të shtatorit për të shqyrtuar krizën...

Raportet e reja të IAEA theksojnë dështimin e JCPOA në frenimin e armëve bërthamore...

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike paraqiti raportin e saj tremujor mbi aktivitetet bërthamore të regjimit iranian, dhe tani është më e qartë se kurrë...

Kush Është Mohammad Eslami: Një Zgjedhje e Pavend apo një Gjetje Perfekte?

  30th August 2021 Të dielën, Ebrahim Raisi, presidenti i ri i regjimit iranian, shpalli se kishte zgjedhur Mohammad Eslami-n si zëvendës të tij dhe si kreun...