Wednesday, January 26, 2022

Shpallet Pasurimi i Uraniumit me 20% për t’i Bërë Shantazh Komunitetit Ndërkombëtar

  Iran, Impianti i Pasurimit të Lëndës Djegëse në Fordo Rivendosja e gjashtë rezolutave të Këshillit të Sigurimit, dhënia fund plotësisht pasurimit, mbyllja e komplekseve bërthamore,...

Pasurimi me 60 përqind i uraniumit nga regjimi i Iranit është provë e mashtrimit...

  Regjimi iranian ka njoftuar se tani po pasuron uranium deri në pastërti 60 përqind. Kjo është një përshkallëzim dramatik mbi nivelin që kishte vendosur...

A mundet Qeveria e Iranit ta shantazhojë Perëndimin këtë herë në rastin e saj...

  Një takim i Bordit të Guvernatorëve të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) do të mbahet në fund të shtatorit për të shqyrtuar krizën...

Iran: Informacione të Reja Lidhur me Qendrën Bërthamore të Regjimit Iranian në Abadeh

  Kompleksi në Abadeh para se të dezinfektohej Projekti Marivan: Pjesë e programit të armëve bërthamore të regjimit klerikal Sipas raportit më të fundit nga Agjencia Ndërkombëtare...

Si do të Ndikojnë Sanksionit e Iranit mbi Protestat e Vazhdueshme

SHBA ka vendosur tashmë mbi Iranin sanksionet më të ashpra se kurrë ndonjëherë, sipas Sekretarit të Thesarit Steven Mnuchin dhe Sekretarit të Shtetit Mike...

Paradoksi i Heqjes së Sanksioneve mbi Iranin në Bisedimet e Vienës

  Ka dy lloje thashethemesh lidhur me bisedimet bërthamore që po zhvillohen midis Iranit dhe fuqive botërore në Vienë: zyrtarët iranianë po flasin për heqjen...

SHBA dhe Europa mbi Programin e Raketave Balistike dhe Destabilizimin e Lindjes së Mesme...

 Programi i raketave balistike të regjimit iranian dhe efekti destabilizues i mullahëve në Lindjen e Mesme do të jetë një nga temat më të...

Politikat Mashtruese të Regjimit Iranian Dhe JCPOA

Pavarësisht pretendimeve të Teheranit se ka siguruar një raund të ri negociatash me P4+1 në Bruksel, zyrtarët europainë dhe amerikanë e kanë mohuar ekzistencën...

SHBA nis procesin për t’i rikthyer sanksionet e Kombeve të Bashkuara mbi regjimin iranian

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara Shtetet e Bashkuara e kanë informuar të premten Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara se kanë...

Franca Dërgon Diplomatin e Lartë në Iran Ndërkohë që Regjimi Shkel Kufirin e Pasurimit...

Të martën, Franca dërgoi një diplomat të lartë në Iran, duke iu bashkuar Gjermanisë dhe Britanisë në thirrjet ndaj regjimit të mullahëve për t’i...