Wednesday, January 26, 2022

Iran: Shkaku i Kërcënimeve Bërthamore Gjithnjë e më Specifike të Regjimit Iranian

  Javën e shkuar, regjimi iranian shpalli që po fillonte punën për pasurimin e uraniumit deri në 60 përqind. Në shërbim të këtij qëllimi, tha...

Rikthimi i Sanksioneve dhe Aktivizimi i Mekanizmit ‘Snapback’: Pasojat për Regjimin e Iranit

  Shtetet e Bashkuara kanë aktivizuar mekanizmin ‘snapback’, një provizo e paktit bërthamor të 2015-ës të Iranit me fuqitë botërore, duke dhënë si shkak veprimtaritë...

Zbardhja e Detajeve të Dy Komplekseve të Raketave Balistike të Gardës Revolucionare në Iranin...

Imazh satelitor i vendndodhjes së Komplekseve të Konesht dhe Panj Pelleh Të enjten më 18 mars 2021, Këshilli Kombëtar i Rezistencës së Iranit (NCRI) organizoi...

IRGC Zbulon Raketat e Reja Balistike në Mesin e Përkeqësimit të Krizës së Covid-19...

Raketa balisitke me rreze të gjatë veprimi e IRGC-së Në mesin e përkeqësimit të krizës së koronavirusit në Iran dhe teksa njerëzit po përballen me...

Paradoksi i Heqjes së Sanksioneve mbi Iranin në Bisedimet e Vienës

  Ka dy lloje thashethemesh lidhur me bisedimet bërthamore që po zhvillohen midis Iranit dhe fuqive botërore në Vienë: zyrtarët iranianë po flasin për heqjen...

Plani i Regjimit Iranian për Pasurim me 60 Përqind Reflekton një Model Shumë më...

Regjimi iranian ka filluar ta pasurojë uraniumin me 60 përqind, në përputhje me fushatën e shantazheve bërthamore të mullahëve. Zëvendës Ministri i Jashtëm i mullahëve,...

Mbi 250 Parlamentarë Europianë e Arabë Mbështesin Sanksionet e OKB mbi Regjimin e Iranit

  Në një njoftim për shtyp të martën, Komiteti Britanik për Lirinë e Iranit (BCFIF) shpalli mbështetjen e mbi 250 parlamentarëve nga Europa e vendet...

Raporti i Ri i IAEA Bën Thirrje për Veprim Ndërkombëtar që t’u Jepet Fund...

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike konfirmoi të mërkurën se regjimi i Iranit ka nisur të prodhojë metal uraniumi, gjë që është një hap drejt...

Kërcënimi i Raketave Balistike të Regjimit Iranian është Rritur, por Ka Kohë dhe Mundësi...

  Ka kaluar më shumë se një dekadë që kur Korpusi i Gardës Revolucionare Islamike (IRGC) të Iranit e riemërtoi forcën e tij ajrore si...

Iran: Ministri i Inteligjencës Bën Pohimin e Paprecedent se Regjimi po Kërkon të Prodhojë...

Mahmoud Alavi, Ministri i Inteligjencës dhe Sigurisë (MOIS) i regjimit klerikal Ndonëse ka korrur përfitime nga pakti bërthamor, regjimi nuk e ka ndalur asnjëherë projektin...