Monday, May 23, 2022

Iran: Në përvjetorin e JCPOA, Ngecja e negociatave dhe Rouhani paralajmërojnë për pasurimin e...

  E mërkura shënoi "përvjetorin e marrëveshjes bërthamore të Iranit". Gjashtë raunde bisedimesh në Vjenë për të ringjallur JCPOA kanë kaluar tashmë, por ka pasur...

Perëndimi duhet të mbështesë popullin iranian, i cili kundërshton programin bërthamor të Iranit

  Pas më shumë se tre muajsh, ende nuk ka shenja të dukshme përparimi në negociatat mbi rivendosjen e mundshme të marrëveshjes bërthamore të Iranit...

Iran: Lidhja midis bisedimeve të Vjenës dhe sulmeve ndaj forcave amerikane

  Që nga fillimi i prillit, me fillimin e bisedimeve të Vjenës për ndryshimin e marrëveshjes bërthamore të Iranit 2015 me fuqitë botërore (JCPOA), sulmet...

Iran: Mesazhi i Zonjës Maryam Rajavi Pas Publikimit të Raportit të IAEA  dhe Komenteve...

Pas raportit të IAEA dhe komenteve të drejtorit të përgjithshëm të kësaj agjencie, zonja Rajavi tha: Regjimi klerikal nuk e ka braktisur projektin...

Raporti më i Fundit mbi Veprimtaritë Bërthamore të Iranit Duhet të Nxisë një Rishikim...

Të hënën, Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike publikoi raportin e saj më të fundit mbi veprimtaritë bërthamore të regjimit iranian, ndërkohë që në Vienë po...

Paradoksi i Heqjes së Sanksioneve mbi Iranin në Bisedimet e Vienës

  Ka dy lloje thashethemesh lidhur me bisedimet bërthamore që po zhvillohen midis Iranit dhe fuqive botërore në Vienë: zyrtarët iranianë po flasin për heqjen...

Fuqitë Botërore nuk duhet t’i nënshtrohen Zhvatjes Bërthamore të Regjimit të Iranit

  Njëkohësisht me negociatat e vazhdueshme në Vjenë midis regjimit iranian dhe fuqive botërore mbi bërthamën e Iranit, shumica e Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve...

Pasurimi me 60 përqind i uraniumit nga regjimi i Iranit është provë e mashtrimit...

  Regjimi iranian ka njoftuar se tani po pasuron uranium deri në pastërti 60 përqind. Kjo është një përshkallëzim dramatik mbi nivelin që kishte vendosur...

Zgjerimi i Pasurimit të Uraniumit nga Regjimi Iranian Kërkon Përgjigje të Rreptë

  Shqetësimet lidhur me potencialin e regjimit iranian për të patur në zotërim armë bërthamore janë intensifikuar natyrshëm pas shpalljes nga regjimi se e kishte...

Iran: Shkaku i Kërcënimeve Bërthamore Gjithnjë e më Specifike të Regjimit Iranian

  Javën e shkuar, regjimi iranian shpalli që po fillonte punën për pasurimin e uraniumit deri në 60 përqind. Në shërbim të këtij qëllimi, tha...