Wednesday, January 26, 2022

Raporti i Ri i IAEA Bën Thirrje për Veprim Ndërkombëtar që t’u Jepet Fund...

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike konfirmoi të mërkurën se regjimi i Iranit ka nisur të prodhojë metal uraniumi, gjë që është një hap drejt...

Zyrtari Iranian Konfirmon Strategjitë e Propagandës së Regjimit dhe Objektivat e Tij Bërthamore

Ministri i Inteligjencës i regjimit iranian ka bërë bujë së fundmi në mediat ndërkombëtare me komente që shkojnë kundër një prej propagandave më të...

Iran: Ministri i Inteligjencës Bën Pohimin e Paprecedent se Regjimi po Kërkon të Prodhojë...

Mahmoud Alavi, Ministri i Inteligjencës dhe Sigurisë (MOIS) i regjimit klerikal Ndonëse ka korrur përfitime nga pakti bërthamor, regjimi nuk e ka ndalur asnjëherë projektin...

Iran: A e Ka Dobësuar Presioni Maksimal JCPOA-në apo Thjesht Ka Ekspozuar Dobësinë e...

Nga fillimi i këtij muaji, Ministri i Jashtëm i Francës Jean Yves Le Drian foli në media rreth degradimit të vazhdueshëm të paktit bërthamor...

Shqetësimet europiane rreth programit bërthamor të Iranit duhet të çojnë në presion të shumëanshëm

  Të shtunën, tre nënshkruesit evropianë të marrëveshjes bërthamore të Iranit në 2015 lëshuan një deklaratë të përbashkët në të cilën ata ngritën alarmin mbi...

Zhvatja bërthamore e Regjimit të Iranit: Detyrimet e Komunitetit Ndërkombëtar

Parlamenti i regjimit iranian njoftoi të ashtuquajturin "plan strategjik" të tij për të detyruar heqjen e sanksioneve ndërkombëtare në dhjetor, duke legalizuar zhvatjen bërthamore...

Iran: Pasurim 20% dhe Përgatitja e Terrenit për Pasurim Edhe Më të Lartë –...

  Në një përpjekje të qartë për t’u bërë shantazh bashkëbiseduesve perëndimorë, Behrouz Kamalvandi, zëvendës zëdhënësi i Organizatës së Energjisë Atomike të regjimit iranian, ka...

BE Nuk Duhet ta Tolerojë Shantazhin Bërthamor të Iranit

Organizata monitoruese e çështjeve bërthamore të OKB-së shpalli të dielën se regjimi klerikal në Iran është i përgatitur dhe do të fillojë të “prodhojë...

Shpallet Pasurimi i Uraniumit me 20% për t’i Bërë Shantazh Komunitetit Ndërkombëtar

  Iran, Impianti i Pasurimit të Lëndës Djegëse në Fordo Rivendosja e gjashtë rezolutave të Këshillit të Sigurimit, dhënia fund plotësisht pasurimit, mbyllja e komplekseve bërthamore,...

Teherani Ndërton Qendër të Re Bërthamore në Fordo, Shkel JCPOA

Të premten, më 18 dhjetor, The Associated Press zbuloi se regjimi iranian ka filluar të ndërtojë një qendër bërthamore në objektin nëntokësor bërthamor në Fordo, pranë...