Wednesday, October 20, 2021

News

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Mini Raporti i së Enjtes për Iranin – 07 Qershor, 2018

Publikuar më 07 qershor 2018. TABRIZ, Iran. 6 qershor, 2018. Sistemit të kompjuterëve të aeroportit iu bë ‘hacking’ nga protestuesit dhe në...

Bota Duhet të Qëndrojë Përkrah Popullit Iranian

E marta, 5 qershor, shënoi të pesëmbëdhjetën ditë rresht të grevës mbarëkombëtare të shoferëve të kamionëve në Iran, me pjesëmarrjen e dhjetra mijëra shoferëve...

Ekonomia e Iranit: Situata Përkeqësohet

Ekonomia iraniane është në një pozitë jashtëzakonisht delikate. Situata po bëhet edhe më e brishtë nga rivendosja e sanksioneve të Shteteve të Bashkuara mbi...

Më Shumë Kompani Tërhiqen nga Irani për Shkak të Sanksioneve të SHBA

Ndërsa sanksionet amerikane mbi Iranin u qëndrojnë mbi krye, gjithnjë e më shumë kompani po i ngadalësojnë ose po tërhiqen krejt nga marrëveshjet tregtare...

Rrënjët e Fenomenit ‘Kolbar’ dhe Si e Trajton Atë Regjimi i Iranit

Me sa duket ekziston një lidhje midis vendndodhjeve gjeografike dhe niveleve të vëzhguara të varfërisë në Iran. Statistikat tregojnë se provincat e kufirit kanë...

Mini Raporti i së Hënës për Iranin – 04 Qershor, 2018

Irani vazhdon përpjekjet për të zotëruar teknologji WMD (armë të shkatërrimit masiv), thotë inteligjenca gjermane 2 qershor, 2018 – Regjimi iranian vazhdon...

A do t’i Nënshtrohen Kompanitë Europiane Presioneve të SHBA Kundër Regjimit Iranian?

Në vijim të marrëveshjes bërthamore të Iranit të vitit 2015, shumë vende europiane filluan të investojnë në Iran. Të kërcënuara nga sanksionet e reja...

Mini Raporti i së Shtunës për Iranin – 02 Qershor, 2018

 Shoferët e kamionëve lënë pas ditën e 11-të të grevës mbarëkombëtare 1 qershor, 2018 – Dhjetra mijëra shoferë kamionësh në mbarë Iranin vazhduan një...

Mini Raporti i së Premtes për Iranin – 01 Qershor, 2018

  GE Tërhiqet nga Puna në Iran General Electric Co. po planifikon t’i japë fund shitjeve të naftës dhe pajisjeve të...

Një Kapital me Vlerë mbi “$59 Bilion” i Ka Ikur nga Duart Iranit në...

Qendra e kërkimit të Parlamentit të regjimit ka shpallur se një kapital me vlerë mbi $59 bilion i ka ikur  Iranit në dy vitet...