Friday, September 17, 2021

News

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Kriza COVID-19 e Iranit: Jeta e njerëzve është bërë një “numër”

  Foto Shkalla e vdekshmërisë së Covid-19 në Iran rritet cdo ditë. Edhe statistikat e projektuara të regjimit tregojnë një katastrofë. Kjo tragjedi mund të ishte...

Raportet e reja të IAEA theksojnë dështimin e JCPOA në frenimin e armëve bërthamore...

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike paraqiti raportin e saj tremujor mbi aktivitetet bërthamore të regjimit iranian, dhe tani është më e qartë se kurrë...

Regjimi klerikal e rrit presionin mbi mbështetësit e PMOI/MEK në Iran

  Regjimi klerikal e rrit presionin mbi mbështetësit e PMOI/MEK në Iran Regjimi klerikal e ka rritur presionin mbi mbështetësit e grupit kryesor opozitar të Iranit,...

Raporti i OKB për të Drejtat Njerëzore Përsërit Thirrjen për Veprim të Rezistencës Iraniane

Javën e kaluar, Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres i prezantoi një raport Asemblesë së Përgjithshme të OKB lidhur me dhunimet...

Iran: Letër e Përbashkët e Laureatëve të Çmimit Nobel Drejtuar Sekretarit të Përgjithshëm të...

Në një letër drejtuar Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres, 25 laureatë të çmimit Nobel kanë shprehur solidaritetin e tyre me familjarët dhe...

Mësueset dhe arsimtaret zhvillojnë protesta në Teheran, Varamin, Dezful

Protesta e mësuesve në Varamin Mësueset dhe arsimtaret femra kanë zhvilluar katër protesta brenda një dite, duke i kërkuar qeverisë që t’u përgjigjet kërkesave të...

Policia qëllon nga afër dhe për vdekje një person me paaftësi fizike në perëndim...

  Policia e Iranit ka qëlluar nga afër një person me paaftësi fizike më 4 shtator në Karaj, në perëndim të Teheranit. Shefi i policisë...

Raporti i IAEA-së mbi Iranin Ngre Pyetje të Mëtejshme për sa i Përket Vlerës...

Organizata Ndërkombëtare e Energjisë Atomike prezantoi raportin e saj tre-mujor mbi veprimtarit bërthamore të Iranit të martën, raport që konfirmoi se pengesat ndaj rikthimit në...

Iran: Të Burgosurit Politikë Torturohen Deri në Vdekje Duke u Privuar nga Kujdesi Mjekësor

  Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) Ali Mansouri, një i burgosur politik 61-vjeçar i cili po vuan dënimin për të...

Arrestimi i të rinjve, familjeve dhe mbështetësve të MEK dhe ish të burgosurve për...

  Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) Thirrje ndërkombëtare për veprim për lirimin e të burgosurve politikë dhe vizitën në burgje I...