Friday, September 17, 2021

News

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

E burgosura politike Saba Kord Afshari kërcënohet me vdekje në burgun Qarchak

Saba Kord Afshari jashtë burgut Qarchak, pas rikthimit nga një lirim i përkohshëm   E burgosura politike Saba Kord Afshari kërcënohet me vdekje në burgun Qarchak. Një kriminele...

Irani dënon 6 burra dhe gra me goditje kamxhiku, ndërsa 2 burra të tjerë...

  Gjyqësori në Iran shpalli në një konferencë për shtyp më 5 shtator se tetë burra e gra janë dënuar me burg dhe goditje kamxhiku...

Iran – Njësitë e Rezistencës të MEK Zhvillojnë Veprimtari me Rastin e 57-Vjetorit të...

Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI)   Me rastin e 57-vjetorit të themelimit të Organizatës Muxhahedine të Popullit të Iranit (PMOI/MEK), Njësitë...

Një Vështrim mbi Mediat Shtetërore të Iranit: Përkeqësimi i Krizës së COVID-19

  Ditët e fundit, mediat shtetërore të Iranit e kanë pranuar ekzistencën e një pjese të krizave të vendit dhe se si këto kriza ndikojnë...

Vajza katërvjeçare në gjendje kritike pas të shtënave të policisë kufitare në Iranin Perëndimor

  Një vajzë 4-vjeçare u plagos pasi policia kufitare hapi zjarr mbi makinën e familjes së saj dje në Qalvaz të Iranit perëndimor.Sipas website-it të...

Presidenti i ri i Iranit, kabineti duhet të përballet me pasoja për akte të...

I gjithë komuniteti ndërkombëtar duhet të jetë thellësisht i shqetësuar për administratën presidenciale të sapoformuar të Iranit. Ky shqetësim duhet të shtrihet tek mbrojtësit...

MEK shënon fillimin e vitit të 57-të, ri-zgjedh Znj. Zahra Merrikhi si Sekretare të...

  Prezantohen tre Bashkë-Sekretaret e Përgjithshme dhe gjashtë Zëvendës Sekretaret e Përgjithshme Zahra Merrikhi, Sekretare e Përgjithshme e Organizatës Muxhahedine të Popullit të Iranit (PMOI/MEK)   Në një...

Largimi i kapitalit njerëzor nga Irani

Një numër gjithnjë e më i madh të diplomuarish dhe individësh të arsimuar po largohen nga Irani në kërkim të një jete më të...

Iran: Numri Tronditës i Vdekjeve nga Koronavirusi Shkon Mbi 404,900

Përfaqësuesi i bazës së bio-mbrojtjes të regjimit: Rusia prodhon 2 milion vaksina sputnik në muaj në Iran, por i merr të gjitha! (Agjencia e...

Njësitë e Rezistencës festojnë përvjetorin e themelimit të MEK -ut, përkujtojnë dëshmorët

  Njësitë e Rezistencës MEK festojnë përvjetorin e themelimit të MEK 6 shtatori shënon 56 vjetorin e Organizatës Popullore Muxhahedine të Iranit (PMOI/MEK), një organizatë e...