Sunday, October 17, 2021

News

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Kleriku iranian: Coronavirus është një keqkuptim

  Kleriku iranian Alireza Panahian këtë javë tha: "Diskutimi filloi me lutje, i cili çoi në diskutimin e koronavirusit dhe diskutime të tjera, Inshallah, të...

Vendimi i Gjykatës Zvicerane është një hap jetik drejt përgjegjësisë për zyrtarët e regjimit...

  Të mërkurën, zonja Maryam Rajavi, presidentja e zgjedhur e NCRI, përshëndeti një "pikë kthese historike" në kuptimin perëndimor të krimeve të kryera nga regjimi...

Ekzekutimet e vazhdueshme tregojnë se pandëshkueshmëria mbretëron më së shumti në Iran

  Foto Regjimi iranian ekzekutoi të mërkurën 42-vjeçarin Abbas-Qoli Salehi në burgun e Isfahanit. Gjyqësori i regjimit la në fuqi dënimin me vdekje të të burgosurit politik...

Iran: Kabineti i Raisit dhe një nevojë për një politikë pohuese drejt një regjimi

Pas marrjes së detyrës më 5 gusht, presidenti i regjimit iranian Ebrahim Raisi ka zgjedhur një qeveri të kriminelëve dhe terroristëve, përfshirë individë të...

Irani dënon me vdekje të burgosurin politik në qytetin veriperëndimor

Gjykata Supreme e Iranit la në fuqi më 28 shtator dënimin me vdekje të një të burgosuri politik të ndaluar në Urmia, Irani veriperëndimor.Sipas...

Iran: Pas vendimit të Gjykatës Zvicerane, Bota duhet të vazhdojë të sfidojë pandëshkueshmërinë e...

  Më 23 shtator, Gjykata Penale Federale e Zvicrës nxori një vendim i cili ndaloi mbylljen e planifikuar të çështjes së atentatit ndaj Dr. Kazem...

Iran: Njerëz të zemëruar nga ekzekutimi i Salehit; turma njerëzish marrin pjesë në funeralin...

  Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI)   Regjimi klerik vari 42-vjeçarin Abbas-Qoli Salehi në burgun e Isfahanit të mërkurën, më 29...

Vrasjet e Nderit të Grave të Reja në Iran Mbeten Pa Ndëshkuar për Shkak...

Gjatë këtyre javëve të fundit, historitë e vrasjeve të nderit në Iran kanë pushtuar faqet e para të gazetave në mbarë vendin, ku tregohet...

Një Vështrim i Shkurtër mbi Mediat Shtetërore të Iranit: Shtohen Protestat Mes Krizave të...

Ditët e fundit, mediat shtetërore të Iranit e kanë pohuar ekzistencën e krizave shoqërore të vendit dhe mundësinë e një kryengritjeje nga ana e...

Gjykata Federale Zvicerane Urdhëron Prokurorin e Përgjithshëm të Zvicrës të Hetojë Vrasjen e Dr....

Znj. Maryam Rajavi: • Vendimi i Gjykatës Federale të Zvicrës është një pikë kthese historike, që afirmon se gjenocidi dhe krimet kundër njerëzimit nuk duhet...