Friday, July 30, 2021

Society

Lufta e Dështuar e Regjimit Iranit në Internet

  Më në fund, pas një debati të gjatë mbi planin për të mbrojtur të drejtat e përdoruesve në hapësirën kibernetike dhe organizimin e lajmëtarëve...

Mediat Shtetërore të Iranit: Protestat në Khuzestan Tregojnë Gjendjen Shpërthyese të Shoqërisë

Protestat në provincën Khuzestan kanë hyrë në ditën e tyre të shtatë. Me kalimin e kohës, këto protesta po bëhen gjithnjë e më intensive dhe...

Mediat Shtetërore: Regjimi Iranian Fiton 500 Milion Dollarë nga Ndërprerjet Aktuale të Energjisë

  Dhjetëra provinca iraniane po përjetojnë ndërprerje të mëdha të energjisë elektrike në këto ditë të nxehta vere dhe në mesin e krizës së Covid-19. Ditët e...

Qeveria e Iranit Fajëson Këdo Përveç Vetes për Mjerimin e Popullit

Qeveria iraniane e ka djegur tokën e vendit dhe, teksa po i afrohet fundit, zyrtarët e saj po bëhen gjithnjë e më të neveritshëm....

Vetëvrasjet në Iran janë në rritje ndërsa miliona bien në varfëri

Raportimet e vetëvrasjeve të përditshme në Iran janë bërë pothuajse të zakonshme. Sipas një raporti të fundit të kryer nga agjencia shtetërore e lajmeve...

tetëdhjetë e katër tentativa vetëvrasjeje regjistrohen brenda një dite në kryeqytetin Teheran

Të paktën 84 njerëz kanë tentuar të vrasin veten vetëm brenda një dite në kryeqytetin iranian, Teheran, sipas agjencisë shtetërore të lajmeve Rokna. Nga e...

Shkaku i braktisjes së shkollave në Iran

Me rritjen e krizës ekonomike në Iran dhe të pandemisë Covid-19, shumë nxënës detyrohen ta braktisin shkollën. Më 2 prill, Behrouz Mohebbi, deputet i regjimit,...

Korrupsioni qeveritar që prek Novruzin e Popullit të Iranit

   Eshtë e vështirë të imagjinohet, por ëmbëlsirat tradicionale për Vitin e Ri Persian të Iranit, ose Nevruzin, janë këtë vit të prekur drejtpërdrejt nga...

Kriza e pazgjidhshme midis popullit dhe regjimit të Iranit

Protestat në Iran për problemet ekonomike zhvillohen çdo ditëMë 28 shkurt, pensionistët, pensionistët dhe përfituesit e mirëqenies zhvilluan tubime në më shumë se një...

Banorët protestojnë ndaj minimizimit të dëmeve të shkaktuara nga tërmeti i shkallës 5.6 në Iranin jug-perëndimor

  Banorët e zemëruar në Sisakht të Iranit jug-perëndimor kanë protestuar ndaj minimizimit nga ana e zyrtarëve dhe televizionit shtetëror të dëmeve të shkaktuara nga...

Mediat Shtetërore të Iranit Paralajmërojnë Zyrtarët e Regjimit për një Tjetër Shpërthim të Publikut

Me rritjen e krizës ekonomike të Iranit, të shkaktuar nga keqmenaxhimi i regjimit, mediat shtetërore paralajmërojnë për një tjetër shpërthim të publikut kundër regjimit...

Iranianët Festojnë Natën Yalda Pavarësisht Errësirës së Covid-19 dhe Ajatollahëve

  Mesazhi i Yalda për iranianët që e kremtojnë këtë festë tradicionale: Një e ardhme e ndritur është në horizont. Çdo vit, familjet iraniane mblidhen në shab-e...

Vetëvrasjet Tragjike të Fëmijëve Vazhdojnë në Iran; Pesë Raste Brenda Një Dite –

  Sipas statistikave zyrtare, në Iran, vetëvrasjet e fëmijëve dhe adoleshentëve përbëjnë shtatë përqind të të gjitha vetëvrasjeve të vendit. Megjithatë, ashtu si shumë statistika...

Martesat e fëmijëve në Iran – Mbi 7,000 vajza nën 14 vjeç janë martuar brenda 3 muajsh

Statistikat mbi martesat e fëmijëve në Iran – Sipas raportit tre-mujor të Qendrës Kombeëtare të Statistikave të Iranit (NSC), mbi 7,000 vajza nën moshën...

Iran: Vetëvrasja e një vajze adoleshente në Dishmuk në provincën Kohgiluyeh dhe Boyer-Ahmad

Të Dielën, 1 nëntor, një vajzë 14-vjeçare e quajtur Rana Sanaei, banore në Provincat Dishmuk, Kohgiluyeh dhe Boyer-Ahmad, u vetëvra duke varur veten. Familja e...

Martesat e fëmijëve në Iran Çojnë në Praktikën e Shitjes së Vajzave

Mosha e martesës në Iran është ulur në vitin 1982 nga 18 për vajzat e 20 për djemtë, në vetëm nëntë për vajzat dhe...