Thursday, April 22, 2021

Women

Shikoni rolin kryesor të grave iraniane në protestat në të gjithë Iranin

   Një mësuese nga Hashtgerdi flet për mbledhjen e madhe të mësuesve në Karaj  Shikoni rolin kryesor të grave iraniane në protestat në të gjithë Iranin....

E burgosura politike Maryam Akbari Monfared privohet nga telefonatat me familjen

E burgosura politike Maryam Akbari Monfared privohet nga telefonatat me familjen Të burgosurës politike Maryam Akbari Monfared i është ndaluar të flasë në telefon me...

Gratë marrin pjesë në mënyrë aktive në protestën e 5-të mbarëkombëtare nga pensionistët iranianë

  Gratë marrin pjesë në protestën në Mashhad Protesta e pestë mbarëkombëtare nga pensionistët iranianë u mbajt në 17 qytete, përfshirë kryeqytetin Teheran të Dielën, 18...

Gratë udhëheqin protestat kundër kontratës anti-iraniane të mullahëve

Gratë në protestë në Karaj të martën, 30 mars Është përhapur lajmi që regjimi klerikal ka nënshkruar një “Dokument Gjithëpërfshirës për Bashkëpunim Strategjik 25-vjeçar me...

E burgosura politike iraniane Maryam Akbari Monfared

  E burgosura politike Maryam Akbari Monfared po përballet me një intensifikim të presioneve çnjerëzore pas transferimit nga burgu famëkeq Evin i Teheranit në burgun e...

Nënat e të burgosurve politikë dhe dëshmorëve kujtojnë të dashurit e tyre në Nevruz

Iranianët filluan Vitin e tyre të Ri sot në 20 Mars. Nënat e të burgosurve politikë dhe të burgosurit politik të ekzekutuar festuan Vitin...

Grua u var në prag të Vitit të Ri Iranian – ekzekutimi i 115-të i grave 

Gruaja e 115- të u var në prag të Vitit të Ri Iranian Një grua u var në Burgun Lakan të Rashtit të shtunën, 13...

Iran: Konferencë online në ditën Ndërkombëtare të Grave 2021

  Vendosmëri  dhe rezistencë, udhëtimi i grave iraniane drejt lirisë dhe barazisë. Regjimi teokratik në Iran mban kontrollin e tij të pushtetit përmes shtypjes së brendshme...

Gjykata e Teheranit jep dënim 5-vjeçar për Forough Taghipour

Gjykata e Teheranit jep dënim 5-vjeçar për Forough Taghipour ForoughTaghipour   Gjykata Revolucionare e Teheranit, Dega 28, ka dhënë një dënim me 5 vite për Forough Taghipour,...

Gjykata Supreme e Iranit refuzon apelin e Atena Daemi për anulimin e vendimit

Gjykata e Lartë e regjimit klerikal refuzoi apelin e Atena Daemi për të rishikuar dhe shfuqizuar vendimin mbi dënimin e saj me 2 vjet...

Gjykata e Teheranit dënon me 5 vite aktivisten studentore Leila Hosseinzadeh

‌Dega 28 e Gjykatës Revolucionare të Teheranit ka dhënë një dënim me 5 vite burg për aktivisten studentore Leila Hosseinzadeh dhe ia ka ndaluar asaj për...

Ekzekutimi i një gruaje – 42 me dy fëmijë – në një burg në Karaj

  Ekzekutimi i një gruaje - 42 vjecare me dy fëmijë - në Burgun Gohardasht (Rajaiishahr) të Karaj, shënon ekzekutimin e gruas së 114-të...

Aktivistet e reja iraniane dënohen me një total prej 10 vitesh burg

  Gjykatat rishikuese të regjimit klerikal kanë miratuar dënimet me një total prej 10 vitesh burg për aktivistet e reja iraniane Zahra Mohammadi dhe Marjan...

Pas katër muajsh, Somayyeh Kargar u transferua në Burgun Qarchak

Somayyeh Kargar është transferuar në Burgun Qarchak që nga fillimi i kësaj jave. Pas përfundimit të marrjes në pyetje prej katër muajsh nga Inteligjenca e...

Dy aktiviste në Iran dënohen me 10 vite për veprimtaritë e tyre

SohaMortezaii Dy gra aktiviste në Teheran dhe Sanandaj janë dënuar me një total prej 10 vitesh burgim për veprimtaritë e tyre në promovim të të...

Ekzekutimi i një gruaje në moshë të re në Burgun e Ardabil, NW Iran

  Varja shënon ekzekutimin e gruas së 113-të gjatë mandatit të Rouhani Ekzekutimi i një gruaje në Burgun e Ardabil, Irani veriperëndimor, shënon ekzekutimin e gruas...