Tuesday, December 7, 2021

Katër aktiviste të punës e të rrjeteve sociale arrestohen në Teheran dhe Ilam

  Forcat e sigurisë të regjimit klerikal kanë arrestuar edhe katër aktiviste të tjera të punës e të rrjeteve sociale gjatë dy ditëve të fundit. Agjentët...

Iran: Kërcënimet e përfaqësuesve të Khamenei-t përgatisin terrenin për represionin brutal ndaj grave

Kërcënimet e përfaqësuesve të Khamenei-t përgatisin terrenin për represionin brutal ndaj grave Në një takim me Përfaqësuesin e Komandës së Përgjithshme të Forcave të Armatosura...

Lista e grave të vrara gjatë protestave iraniane në nëntor 2019

  Lista e grave të vrara gjatë protestave iraniane në nëntor 2019. Të paktën 400 gra kanë rënë për liri gjatë protestave iraniane në nëntor...

Situata e Grave në Burgun Sepidar të Ahvazit: Torturim, me Ndërprerje të Ujit dhe...

    Situata e grave në burgun Sepidar të Ahvazit është jashtëzakonisht kritike. Torturimet dhe ngacmimet e pafundme, së bashku me krizën e koronavirusit, me ndërprerjet e...

Publikohet “1000 Yje,” një libër për rolin e Grave Iraniane në Lëvizjen e Rezistencës.

  Në korrik të këtij viti, në Shqipëri është botuar libri me titull "1000 Yje" nga Znj. Diana Çuli. Ky libër flet për rolin e...

Analisti i regjimit, i shqetësuar nga interesi i grave dhe vajzave iraniane për MEK

  Gratë luajnë rol udhëheqës në Organizatën Muxhahedine të Popullit të Iranit (PMOI/MEK) Një nga prodhuesit e dokumentarëve të regjimit iranian, Iman Goudarzi, e ka pranuar...

Gratë kryefamiljare flenë nëpër vrima nën tokë për shkak të varfërisë

Disa kryefamiljare femra kanë gjetur strehim në periferitë e qyteteve për shkak të varfërisë dhe mungesës së strehimit të përshtatshëm. Ato jetojnë nëpër tunele...

Gratë e MEK: Pesë dekada të betejës për liri në Iran

Gra të reja mbështetëse të Rezistencës Iraniane mbajnë postera të Presidentes së zgjedhur të NCRI, Maryam Rajavi, në një demonstratë në Londër. Artikull nga PMOI/MEK Iran,...

Komiteti i Grave i NCRI-së: Regjimi Iranian e Rrit Presionin mbi Gratë e Burgosura...

Raporti Mujor i Komitetit të Grave të NCRI-së për Qershorin 2020 Raporti më i fundit mujor nga Komiteti i Grave i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) konfirmon...

Zyrtarët e Iranit bëjnë thirrje për masa të ashpra ndaj grave që shpërfillin mbulimin...

Masa të ashpra ndaj grave që shpërfillin mbulimin e kokës Një anëtar i parlamentit të regjimit ka bërë thirrje që Forcat e Sigurisë së Shtetit...