Monday, July 4, 2022

Gratë në shoqërinë eksplozive të Iranit

“Në momentin që flasim, ka rreth pesë milion nëna të vetme në të gjithë Iranin; 52 për qind nuk kanë asnjë sigurim apo pension....

Gratë e zemëruara në Teheran thërrasin me sllogane kundër Khamenei-t dhe regjimit të tij

Gra të reja në stacionin e metrosë së Teheranit thërrasin me sllogane të ashpra anti-regjim   Gjashtë ditë rresht protesta plot zemërim ndaj mungesës së ujit...

Dy gra dhe një fëmijë të vrarë nga granatimet e fshatrave të Baluçëve

Të paktën dy gra dhe një fëmijë u vranë nga bombardimet e dy fshatrave të Baluçëve në Iranin juglindor. Dhjetëra u plagosën. Dhjetra automjete ushtarake...

Nëna e një të burgosuri politik dënon përpjekjet për ta detyruar djalin e saj...

  Nëna e një të burgosuri politik e ka dënuar përpjekjen e Drejtësisë së regjimit klerikal për t’i detyruar të burgosurit të pendohen në këmbim...

Aktivisten e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi,  e rikthejnë në burg ndërkohë që...

Aktivistja e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi Aktivistja e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi, është detyruar të paraqitet në burgun Kachouii në Karaj...

Katër aktiviste të punës e të rrjeteve sociale arrestohen në Teheran dhe Ilam

  Forcat e sigurisë të regjimit klerikal kanë arrestuar edhe katër aktiviste të tjera të punës e të rrjeteve sociale gjatë dy ditëve të fundit. Agjentët...

Një grua ekzekutohet në burgun Sepidar; gruaja e 110-të që ekzekutohet nën presidencën e...

Një grua është ekzekutuar në burgun Sepidar të Ahvaz, qendrës së provincës jug-perëndimore Khuzestan. Kjo është gruaja e 110-të që ekzekutohet gjatë mandatit të...

Vala e arrestimeve në Ahvaz – Maryam Ameri, Azhar Albughabish, Zeinab Savari

Raportet nga Irani tregojnë për një valë arrestimesh në Ahvaz, qendër e provincës Khuzestan. Të enjten, më 10 dhjetor 2020, forcat e inteligjencës bastisën shtëpinë...

Sundimi i Mullahëve merr jetën e grave çdo ditë

Një nga karakteristikat kryesore të regjimit iranian është dhuna ndaj grave. Sundimi i Iranit i kontrolluar nga mullahët fundamentalistë ka krijuar një ferr në...

Zamaneh Zivieh arrestohet në mënyrë arbitrare së bashku me 8 aktivistë kurdë

Zamaneh Zivieh, 29 vjeç dhe nënë e një fëmije të vogël   Forcat e Departamentit të Inteligjencës të Saqqez-it arrestuan tetë aktivistë civilë kurdë, mes tyre...