Wednesday, January 26, 2022

Ndalimi i aktivistëve civilë në Repartin 209 të Burgut të Evinit

  Në drejtim të akrepave të orës nga lart majtas: Sommayeh Kargar, Shohreh Hosseini, Bahareh Soleimani, Afsaneh Azimzadeh dhe Nazinin Mohammad Nejad.   Aktivistët civilë Nazanin Mohammad...

Gratë e zemëruara në Teheran thërrasin me sllogane kundër Khamenei-t dhe regjimit të tij

Gra të reja në stacionin e metrosë së Teheranit thërrasin me sllogane të ashpra anti-regjim   Gjashtë ditë rresht protesta plot zemërim ndaj mungesës së ujit...

Komiteti i Gruas i NCRI dënon trajtimin e egër dhe arrestimin e grave që...

Komiteti i Gruas i NCRI dënon me forcë trajtimin e egër dhe arrestimin e grave që protestojnë kundër velit të detyrueshëm; bën thirrje për...

Regjimi i Iranit ekzekuton burrin dhe gruan

99 gra të ekzekutuara nën Rouhani Regjimi iranian ka ekzekutuar një burrë e grua në një burg në Mashhad, në veri-lindje të Iranit, raportojnë...

Shikoni rolin kryesor të grave iraniane në protestat në të gjithë Iranin

   Një mësuese nga Hashtgerdi flet për mbledhjen e madhe të mësuesve në Karaj  Shikoni rolin kryesor të grave iraniane në protestat në të gjithë Iranin....

Të burgosurës politike Saba Kord Afshari i mohohet kujdesi mjekësor në burgun Evin

Dy javë pasi ka dëmtuar kyçin e këmbës, e burgosura politike Saba KordAfshari nuk ka marrë ende kujdesin dhe trajtimin e duhur mjekësor në...

Forcat e sigurisë arrestojnë Gohar Eshghi-n dhe vajzën e saj, Sahar Beheshti

Gohar Eshghi and her daughter Sahar Beheshti Forcat e sigurisë arrestuan Gohar Eshghi-n dhe vajzën e saj, Sahar Beheshti, të mërkurën, më 3 nëntor 2021. Gohar...

Monireh Arabshahi-t i mohohet trajtimi mjekësor në burgun Kachuii të Karaj

Monireh Arabshahi ka nevojë për një skanim të tiroides dhe për një operacion sipas diagnozës së mjekut, por ajo është privuar nga trajtimi mjekësor...

E burgosura politike rezistente bën thirrje për bojkot të zgjedhjeve nga prapa hekurave

E burgosura politike rezistente bën thirrje për bojkot të zgjedhjeve nga prapa hekurave   E burgosura politike rezistente, Maryam Akbari Monfared, ka dërguar një letër nga burgu...

Saba Kord Afshari dhe Rahaleh Ahmadi Asl ngritën një akt proteste

Saba Kord Afshari dhe nëna e saj, Raheleh Ahmadi Asl, kanë deklaruar se ato vetëpërmbahen nga vajtja në sallën e vizitave si një akt...