Tuesday, May 24, 2022

Sundimi i Mullahëve merr jetën e grave çdo ditë

Një nga karakteristikat kryesore të regjimit iranian është dhuna ndaj grave. Sundimi i Iranit i kontrolluar nga mullahët fundamentalistë ka krijuar një ferr në...

Studentja dhe aktivistja kurde Vian Mohammadi nis grevë urie

Studentja dhe aktivistja civile kurde Vian Mohammadi Studentja dhe aktivistja civile kurde, Vian Mohammadi, ka nisur një grevë urie në Burgun Qendror të Urmia-s për...

Vazhdojnë dënimet e grave iraniane pavarësisht kushteve të tmerrshme në burgje

  Nga e majta, Shahrzad Nazifi dhe Anisa Jafari-Mehr   Drejtësia e regjimit klerikal vazhdon të japë dënime me burg për aktivistet iraniane dhe t’i burgosë ato...

Thirrja për regjistrimin e traditës së pushimit të gjakut promovon mizogjininë, dhunën në Iran

Nuset e “Khoon bas”, viktimat e shtypura të një fati të zi nga dhimbja dhe vuajtjet Tradita e pushimit të gjakut (Khoon bas) është në...

Gratë në shoqërinë eksplozive të Iranit

“Në momentin që flasim, ka rreth pesë milion nëna të vetme në të gjithë Iranin; 52 për qind nuk kanë asnjë sigurim apo pension....

Tre gra u varën në Iran, duke e çuar numrin e përgjithshëm në 121...

Tre gra u varën në Iran, duke e çuar numrin e përgjithshëm në 121 që nga viti 2013.Tre gra u varën në burgun Gohardasht,...

Protestat më të mëdha mbarëkombëtare të mësuesve iranianë në 53 qytete

Të enjten, më 11 nëntor 2021, u zhvilluan protestat më të mëdha mbarëkombëtare të mësuesve iranianë në 53 qytete në mbarë vendin. Gratë kishin...

E burgosura politike rezistente bën thirrje për bojkot të zgjedhjeve nga prapa hekurave

E burgosura politike rezistente bën thirrje për bojkot të zgjedhjeve nga prapa hekurave   E burgosura politike rezistente, Maryam Akbari Monfared, ka dërguar një letër nga burgu...

Zamaneh Zivieh arrestohet në mënyrë arbitrare së bashku me 8 aktivistë kurdë

Zamaneh Zivieh, 29 vjeç dhe nënë e një fëmije të vogël   Forcat e Departamentit të Inteligjencës të Saqqez-it arrestuan tetë aktivistë civilë kurdë, mes tyre...

Mësuesit kërkojnë implementimin e Planit të Rankimit

  Mësuesit kanë organizuar disa protesta mbarëkombëtare muajt e fundit. Në të gjitha këto protesta, mësueset femra kanë luajtur një rol të spikatur. Mësuesit iranianë kërkojnë...